avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra tamplariei instalata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra tamplariei instalata intr-o cladire

Am livrat o comanda de tamplarie pentru o societate de constructii. La randul ei, a inglobat-o intr-o constructie. Aceasta firma nu mi-a platit comanda si a intrat in insolventa. Pot sa ma indrept impotriva proprietarului cladirii in care a fost inglobata comanda pentru a primi contravaloarea tamplariei sau a recupera tamplaria de la constructie ?
In contractul meu scrie ca eu sunt proprietarul tamplariei pana se va face plata. Nu stiu care este situatia platilor intre beneficiarul cladirii si firma de constructii.
Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Catalin2310 , utilizator 20:49, 15 Februarie 2011
Aveti doar un drept de creanta pentru contravaloarea bunurilor livrate .Va inscrieti la masa credala cu creanta dvs.care se va recupera dupa vanzarea bunului .
Daca in contract este stipulata aceasta prevedere cu privire la mentinerea dreptului de proprietate asupra bunurilor pana la incasarea pretului, atunci va indreptati prin actiune in pretentii (sau restituirea bunurilor), impotriva proprietarilor imobilului - actualii posesori ai bunurilor ce va apartin.
Multumesc pentru raspuns.
N-am reusit sa ne inscriem la timp la masa credala a societatii de constructii pentru ca nu am fost anuntati .
Sansele de a recupera creanta de la societatea de constructii este aproape nula.
Ideea este daca pot initia o actiune reclamand dreptul de proprietate asupra tamplariei, proprietarului constructiei.
Tamplaria este executata la comanda, noi am montat tamplaria.
Are vreo importanta in acest context daca proprietarul face dovada platii catre societatea de constructii ?
Proprietarul cladirii poate deveni proprietar al tamplariei, daca face dovada platii tamplariei catre societatea de constructii, chiar daca societatea de constructii nu putea transmite dreptul de proprietate ( pentru ca nu a platit) ?

Multumesc anticipat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme privind insolventa, lichidarea judiciara si falimentul fanica22 fanica22 va rog daca se poate . in anul 2009 am dorit sa cumpar tamplarie pvc cu geam termopan de la o societate care avea punct de lucru in localitatea mea de ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl-ului nelamurit nelamurit In cazul in care ai un SRL care n-are datorii la NIMENI dar vrei totusi sa-l inchizi,cum procedezi tinind cont de faptul ca SRL-ul are in proprietate sediu , ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul refuza restituirea bunurilor apartinand creditorului madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Lichidatorul refuza sa dea curs solicitarii creditorului de a i se restitui bunurile ce ii apartin (bunuri care au fost si sunt folosite de ... (vezi toată discuția)