avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvarea SRL-ului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvarea SRL-ului

In cazul in care ai un SRL care n-are datorii la NIMENI dar vrei totusi sa-l inchizi,cum procedezi tinind cont de faptul ca SRL-ul are in proprietate sediu , teren si masina (amortizata) si ce costuri implica actiunea asta.
Mai precizez ca firma are un singur asociat , care mai are de ridicat dividende dar nu mai are cash....?!
Ar mai avea de primit dintr-un proces o suma cu care ar putea acoperii cv dividendelor.
Cel mai recent răspuns: nelamurit , utilizator 16:27, 23 Februarie 2011
in cazul dizolvarii voluntare,trebuiesc intocmite 2 dosare si depunerea lor la Registrul comertului,dupa cum urmeaza:

Actele necesare pentru inregistrarea desfiintarii voluntare a societatii sunt:
Etapa 1 – dizolvarea si lichidarea voluntara

Cerere de inregistrare a mentiunii
Hotararea AGA sau decizia asociatului unic
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
Etapa 2 – de radiere (voluntara)

Cerere de radiere
Certificatul de inregistrare si anexele
Situatia financiara de lichidare
Hotararea de repartizare a activelor
Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
in ceea ce priveste bunurile pe care le detine societatea:

Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului. Registrul va elibera catre asociatul unic(cazul dvs) un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.in acelasi timp,ar fi bine sa intentati o actiune prin care sa va recuperati si creantele pe care societatea le are fata de terti si sa mentionati acest aspect la masa credala a societatii.

Va multumesc mult ,
Dar,...legat de aceasta parte a raspunsului
"in acelasi timp,ar fi bine sa intentati o actiune prin care sa va recuperati si creantele pe care societatea le are fata de terti si sa mentionati acest aspect la masa credala a societatii."
firma nu are datorii decit mie (actionarul principal --benefici pt care am platit impozitul la timpul cuvenit) n-am inteles de care "tertii"este vorba !
Apoi ce costuri implica aceasta actiune ?TVA de returnat si mai ce ?(constructiile parte le-am realizat eu !)

Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Cum se poate radia voluntar o firma? alina240 alina240 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare. Detin o firma(SRL) si as dori sa o radiez. Va rog daca se poate sa imi spuneti care ar fi procedura si ... (vezi toată discuția)