avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contestatie expertiza semnaturii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contestatie expertiza semnaturii

Într-un dosar civil, la prima instanță, s-a efectuat o expertiza a semnăturii la Institutul de Criminalistica Iasi, iar concluziile expertizei au fost ca semnatura nu apartine numitului XY. In apel s-a efectuat o noua expertiza la Institutul National de Criminalistica Bucuresti, iar concuziile au fost ca semnatura este a numitului XY.
Acum, în apel, mai am posibilitatea de a efectua o contraexpertiza, mai exista vreun organism, ceva de genul unei comisii superioare care sa se pronunte pe cele doua expertize contradictorii? Care ar fi modalitatea de contestare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:50, 8 Iunie 2017
Mentionati ca in apel s-a efectuat deja o contraexpertiza. Despre ce alta expertiza sa mai fie vorba ?
Instanta de apel sa va pronunta asupra concluziilor celor 2 expertize deja efectuate.
Trebuie sa aveti in vedere ca de regula, la contraexpertiza sunt desemnati 1-3 experti/ comisie de experti. Concluziile de la contraexpertiza pot atarna greu in hotararea instantei de apel.
In apel s-a efectuat o noua expertiza, nu o contraexpertiza, la INEC Bucuresti, fiind efectuata de un singur expert criminalist.
Va multumesc!
Care a fost motivul acceptarii de catre instanta de apel a unei noi expertize care sa nu fie considerata contraexpertiza daca aceasta a fost incredintata la INC central ?
INC are un sediu central si sedii teritoriale. La expertiza ultima/ contraexpertiza facuta de INC Buc. puteti depune observatii daca detineti documente certe (!?) care sa va sustina punctul de vedere, iar expertul/ expertii vor raspunde la acestea.
Lamuriri suplimentare gasiti aici: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara, sunt inculpat intr-un dosar de ucidere din culpa. la fond am fost condamnat 3 ani cu suspendare 6 ani termen reincercare cu supraveghere. am avut ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza grafica tehnica a documentelor Nichita Lacramioara Nichita Lacramioara Buna ziua! Am rugamintea sa-mi spuneti daca exista o cale de contraexpertiza la nivel national in afara de Institutul National de Expertiza Criminalistica ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)