avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat în România perioada 150 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat în România perioada 150 de zile

Buna seara,in data de 1.5.2013 am condus mașina în localitate cu viteza de 120 de km/h.am depus contestație iar astăzi data de 7.6.2017. am primit acasă o hotărâre judecătorească în care spune că trebuie să predau permisul in termen de 5 zile iar perioada suspendării incepe pe data de 29/6/2017 menționez că din luna aprilie 2017 am preschimbat permisul românesc cu unul englezesc.
Am 2 întrebări
Pot sa conduc în continuare în Regatul unit sau trebuie sa trimit permisul englezesc in Romania?
Și cum este posibil ca procesul sa se încheie pe data de 28 /11/2013 cu hotărâre definitivă și irevocabilă iar eu sa primesc hotărârea pe 7/6/2017?
Mulțumesc anticipat
Eventual un sfat cu ce ar trebui sa fac.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:23, 8 Iunie 2017
Dupa ce ati preschimbat permisul romanesc acesta a fost trimis autoritatilor emitente (romane). Faptul ca dureaza mult pana ajunge la politia care l-a emis este alta poveste, intai ajunge la IGP si apoi la politia din localitatea de domiciliu.
Cand va ajunge permisul si vor constata preschimbarea, politia romana va instiinta autoritatile din UK despre suspendarea permisului si in mod sigur veti fi contactat de DVLA pentru predarea permisului si efectuarea suspendarii, asta in cazul in care codul rutier englez prevede sanctiunea suspendarii pentru fapta savarsita.
Ideea este ca in cazul in care conduceti dupa inceperea perioadei de suspendare comunicate se deschide dosar penal dar numai in cazul in care sunteti surprins in trafic.
Parerea mea este sa sunati la politia rutiera care a emis permisul, sa descrieti situatia actuala a permisului si sa solicitati clarificari intrucat autoritatile romane nu pot suspenda permisul emis de o autoritate straina. Situatia este destul de incalcita si va dura pana veti primi un raspuns.
De ce ati primit 150 zile suspendare? maximum se ofera 90 zile cu suplimentare 30 in caz de de nepredare in termen a permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Proces in desfasurare cu politia rutiera, plecare in uk Loredana Dobre Loredana Dobre Buna ziua. Urmeaza sa plecam in Uk iar sotul meu se afla in proces cu Politia Rutiera. Pe scurt e posibil sa i se suspende permisul. In momentul in care ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto strain retinut in romania ramonapreotesoiu ramonapreotesoiu Prietenul meu, cetatean roman, si-a preschimbat permisul de Romania in septembrie 2010 cu permis de Anglia (deoarece a fost acolo o scurta perioada). Repet, ... (vezi toată discuția)