avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunica a decedat in anul 2000.In timpul celei de-a doua casatorii, a cumparat pe numele ei 4 ha de pamint pe care are si titlu de proprietate.Sotul ei este decedat si avea 2 fiice decedate si ele, dintr-o casatorie anterioara.Tata este singurul fiu al bunicii tot dintr-o casatorie anterioara.Care este procedura si cit ii revine tatalui din acest teren? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sandita , utilizator 23:07, 21 Iunie 2017
Specificati va rog pentru fiecare persoana decedata, anul decesului si in ce an s-acumparat terenul
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Am aflat de la tata ca cele 4 ha de pamint sunt ''dota'' bunicii, fiind date de Stat deoarece era orfana in urma razboiului din 1916.Acest teren a fost cedat statului ca sa numai plateasca ''cote''si cu el s-a inscris in CAP .In acea perioada era recasatorita, iar dupa revolutie a primit acel pamint cu titlu de proprietate pe numele ei. Mostenitorii celui de al doilea sot pot veni la mostenirea bunicei? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica vitrega greyeye_bn greyeye_bn Strabunica a avut un teren de casa pe care l-a cedat verbal, catre una din fiice care s-a casatorit cu bunicul (extrasul C.F. pentru teren e pe numele ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri/mostenitori maaruaa maaruaa prin retrocedarea terenuriloc cnf legii 18/1991 bunicul impreuna cu unul din fratii sai au fost trecuti pe un titlu de proprietate de 9 ha. ulterior pe legea ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)