avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Buna ziua! Sotul meu detine un apartament impreuna cu fratele lui, 50% fiecare, luat inainte de casatorie. In cazul in care se decid sa il vanda, eu in calitate de sotie, trebuie sa semnez ca sunt de acord, sau se poate vinde fara acordul meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea3mih , utilizator 13:37, 8 Iunie 2017
Bunul dobandit anterior casatoriei este bun propriu,deci,poate vinde fara acordul dvs.
Deci se poate vinde chiar daca am domiciliul acolo si nu sunt de acord? Va multumesc mult!
De ce nu sunteti de acord, ce motiv aveti ? Mai ales ca nu e tot al sotului..
Puteti sa impiedicati vanzarea pt o vreme daca locuiti acolo. sa inscrieti in cartea funciara ca locuinta a familiei.
Parintii sotului au cumparat apartamentul si l-au trecut pe numele celor 2 copii. In urma unei discutii, au decis sa vanda apartamentul urmand ca toti banii sa le revina parintilor. Sotul meu, pentru a evita o cearta vrea sa ccepte si incerc sa gasesc o modalitate prin care sa ma opun, mai ales ca este locuinta unde stam. In trecut, s-a facut un credit de nevoi personale cu ipoteca si a fost nevoie de semnatura mea si ma intrebam daca si in cazul vanzarii acestuia este nevoie.
Deci.. banii parintilor, pe care practic ii vor inapoi, corect sau nu, pare treaba lor ..
Ca locuiti acolo, nu e motiv sa va indreptateasca sa va opuneti, dar puteti face asta o vreme.. pana la divort.

Sunt banii dvs pe undeva bagati in casa ? Aveti un drept de creanta.

Alte discuții în legătură

Poate unul din soti sa vanda o proprietate fara acordul celuilalt? alexbl alexbl Parintii mei detin si locuiesc intr-o casa la tara, amandoi fiind proprietari. In urma cu 3 ani tata a dobandit prin mostenire un apartament in oras ... (vezi toată discuția)
Sfaturi in vederea incheierii unui contract de vanzare cumparare puiutzu2009 puiutzu2009 Buna seara.Problema ce ma framanta sta in felul urmator.In primavara acestui an mi s-a promis de catre parinti ca ma vor lasa pe mine si sotie sa locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, speta: părinții divortati, copilul cu custodie ... 28lacra 28lacra Buna seara, Speta: Părinții divortati, copilul cu custodie comună, dar în grija tatălui. În acest moment, copilul este student si are 22 ani. De ... (vezi toată discuția)