avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfaturi in vederea incheierii unui contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfaturi in vederea incheierii unui contract de vanzare cumparare

Buna seara.Problema ce ma framanta sta in felul urmator.In primavara acestui an mi s-a promis de catre parinti ca ma vor lasa pe mine si sotie sa locuiesc in apartamentul lor,iar ei se vor muta la o bunica de-a mea.Noi vom locui in acel apartament fara niciun act,pentru ca inca nu vor sa mi-l vanda din motivul (cred) ca peste un an ,doi....s.am.d. il vom vinde si vom pleca de langa ei.Acum mai vin cu o intrebare.Ce fel de clauza se poate pune ca sa nu-l putem vinde cat ei sunt in viata dar nici dupa un timp sa-l vanda ei si sa ne dea afara pentru ca,daca stam acolo vom investi niste bani si nu vreau sa pierdem ce am investit.Vrem sa avem certitudinea ca suntem stapani pe ce avem.Mentionez ca mai am 3 frati si vreau sa stiu daca ei se pot opune la o adica in vanzarea acestui apartament.Va multumesc si va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 19:19, 6 Februarie 2013
"Ce fel de clauza se poate pune ca sa nu-l putem vinde cat ei sunt in viata dar nici dupa un timp sa-l vanda ei si sa ne dea afara pentru ca,daca stam acolo vom investi niste bani si nu vreau sa pierdem ce am investit." - uzufruct viager
"Mentionez ca mai am 3 frati si vreau sa stiu daca ei se pot opune la o adica in vanzarea acestui apartament."- in functie de ce act faceti (donatie/vanzare/intretinere etc.), fratii se pot impotrivi, dar numai dupa moartea parintilor. Mai bine va sfatuiti fata in fata cu un notar.
In orice caz, inainte de a face orice act de instrainare pentru apartament, trebuie sa va asigurati ca acesta este intabulat in Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament abrassu abrassu Buna ziua Doresc o informatie pentru a,ajuta o domna in varsta care imi este vecina. Dansa,dupa revolutia din 1989,a cumparat apartamentul pe numele ei,are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare. mama si matusa mea au facut ... 26ioana 26ioana Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama si matusa mea au facut dezbaterea mostenirii pentru apartamentul ramas de la bunicul meu. Amandoua au decis sa imi lase ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager anulat Cristian Baciu Cristian Baciu acum 7 ani am cumparat un apartament cu ajutorul parintilor si a socrilor, mi-au dat o parte din bani.ei mi-au pus conditia cu uzufruct viager.acum eu vreau sa ... (vezi toată discuția)