Buna ziua,
Va contactez si eu pe tema unei succesiuni. In urma decesului bunicului meu, tatal a primit 3/4 din casa. Ulterior, la decesul bunicii s-a deschis o succesiune pt 1/4 care a ramas pe numele ei. Tatal meu nu s-a prezentat la acea succesiune ( acum 25 de ani) iar lucrurile au ramas ca in coada de peste. Doi frati au renuntat in scris, unul singur ramanand cu pretentia la acel sfert din casa. Intrebarea mea este: acum dupa 25 de ani, trebuie sa reincepem succesiunea sau ramane valabila actiunea celor 3 frati?
Mentionez ca tatal meu plateste si a platit mereu impozitul
Multunesc de raspuns
Trebuie sa cereti la camera notarilor din judetul unde s-a dezbatut succesiunea, o adresa din care sa rezulte in ce stadiu a ramas; adica dvs. il numiti "in coada de peste" dar e posibil sa nu fie chiar asa :)
Dupa ce vedeti care e situatia reala, se poate discuta despre ce e de facut.
Plata impozitului nu conteaza.
Daca succesiunea a inceput sa se dezbata, trebuie vazut in ce stadiu e, deci. Succesiunea se deschide la momentul decesului. Ce se intampla dupa, se numeste dezbaterea succesiunii. E posibil ca fratele nerenuntator sa fie unicul mostenitor. Repet, plata impozitului e nerelevanta. Puteam sa o fac si eu. Asta nu ma transforma nici in succesibil, nici in proprietar.
Multumesc frumos de raspunsul dvs.! Mai am o intrebare. Daca stiu exact notarul la care s-a facut aceasta succesiune, mai este necesar sa merg la camera notarilor sau pot contacta direct acest notar?
Dezbatere mostenire
polo
deci suntem 3 frati...tatal meu a decedat...avem o casa si locuim impreuna cu mama noastra.actele sunt p numele bunicului meu{tatal tatalui meu}.tatal meu mai ... (vezi toată discuția)