Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie.
Am accesat creditul Prima Casa pentru achizitia unui apartament in bloc vechi.
Am incheiat antecontract si am platit 5% avans din valoarea imobilului. dosarul a fost aprobat de banca, de fondul de garantare si astept de cateva zile ca fondul sa trimita documentele catre banca.
Acum problema pe care o am este ca din momentul in care contractele se intorc la banca avem 5 zile la dispozitie sa semnam contractul de vanzare cumparare (procedura bancii) insa vanzatorul care lucreaza in afara tarii zice ca nu poate veni sub nici o forma atat de curand in tara, si vrea sa facem asta dupa 15 iulie. Pe de alta parte banca are propriile reguli si exista riscul sa mi se respinga dosarul si sa nu pot face altul la acea banca( celelalte banci deja nu mai au fonduri) si sa mai platesc si comisionul la fond pentru analiza fara sa am apartamentul-asta mi a comunicat consiliera.. Vanzatorul doreste sa obtina o derogare de la banca pentru o luna si ceva pana cand poate el veni iar consiliera bancii zice ca nu a mai avut astfel de cazuri vreodata si nu crede ca se va aproba mai ales ca motivul e ca nu poate pleca de serviciu vanzatorul, destul de neintemeiat.
Ce as putea face in acest caz, la modul legal sa conving vanzatorul sa se tina de partea lui de promisiune ? Cand am semnat antecontractul agentia care a intermediat vanzarea i-a zis ca vor trebui sa vina repejor dupa raspunsul pozitiv in tara si au fost de acord..insa acum nu se mai poate . Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns.
multumiri
Discutati cu promitentul vanzator si ii puneti in vedere sa trimita procura pentru alta persoana sau pentru nefinalizarea tranzactiei conform teremenului stabilit in promisiune va plati pe langa dublul avansului si daune interese sa il usture undeva (nu spun unde!) suficient incat sa vina ia in considera sa ajunga pe jos sau cu bicileta si sa incheie tranzactia.
Fiti ferm si nu ii lasati loc de intors, ori, ori.
Va multumesc tuturor de sfaturi. cu siguranta o sa le pun in aplicare. o sa ii transmit clar vanzatorului ca daca nu gaseste o cale sa incheiem contractul de vanzare cumparare in timpul stipulat de banca in contract, va suporta consecintele.