avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa-vanzator neserios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa-vanzator neserios

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie.

Am accesat creditul Prima Casa pentru achizitia unui apartament in bloc vechi.
Am incheiat antecontract si am platit 5% avans din valoarea imobilului. dosarul a fost aprobat de banca, de fondul de garantare si astept de cateva zile ca fondul sa trimita documentele catre banca.
Acum problema pe care o am este ca din momentul in care contractele se intorc la banca avem 5 zile la dispozitie sa semnam contractul de vanzare cumparare (procedura bancii) insa vanzatorul care lucreaza in afara tarii zice ca nu poate veni sub nici o forma atat de curand in tara, si vrea sa facem asta dupa 15 iulie. Pe de alta parte banca are propriile reguli si exista riscul sa mi se respinga dosarul si sa nu pot face altul la acea banca( celelalte banci deja nu mai au fonduri) si sa mai platesc si comisionul la fond pentru analiza fara sa am apartamentul-asta mi a comunicat consiliera.. Vanzatorul doreste sa obtina o derogare de la banca pentru o luna si ceva pana cand poate el veni iar consiliera bancii zice ca nu a mai avut astfel de cazuri vreodata si nu crede ca se va aproba mai ales ca motivul e ca nu poate pleca de serviciu vanzatorul, destul de neintemeiat.
Ce as putea face in acest caz, la modul legal sa conving vanzatorul sa se tina de partea lui de promisiune ? Cand am semnat antecontractul agentia care a intermediat vanzarea i-a zis ca vor trebui sa vina repejor dupa raspunsul pozitiv in tara si au fost de acord..insa acum nu se mai poate . Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns.
multumiri
Cel mai recent răspuns: IoanaCD , utilizator 13:33, 9 Iunie 2017
solicitati vanzatorului sa dea o procura autentica pentru vanzare unei alte persoane.
multumesc de raspuns.
Are o singura ruda in tara dar nu este de incredere si nu se poate apela la ea ..conform spuselor vanzatorului.
Discutati cu promitentul vanzator si ii puneti in vedere sa trimita procura pentru alta persoana sau pentru nefinalizarea tranzactiei conform teremenului stabilit in promisiune va plati pe langa dublul avansului si daune interese sa il usture undeva (nu spun unde!) suficient incat sa vina ia in considera sa ajunga pe jos sau cu bicileta si sa incheie tranzactia.

Fiti ferm si nu ii lasati loc de intors, ori, ori.
Notificare vanzator, punere in intarziere cu specificarea daunelor ce le-ar putea plati in caz ca nu se prezinta.
Va multumesc tuturor de sfaturi. cu siguranta o sa le pun in aplicare. o sa ii transmit clar vanzatorului ca daca nu gaseste o cale sa incheiem contractul de vanzare cumparare in timpul stipulat de banca in contract, va suporta consecintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)