avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... INTREBARE EVENIMENT
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

INTREBARE EVENIMENT

Buna ziua,

Am o nelamurire: unui angajat i sa facut rau la serviciu, a lesinat si a fost transportat la spital. Accident vascular cerebral.
Intrebare: trebuie facuta comunicarea catre ITM si cercetat evenimentul? Sau doar comunicat si atat?
Conform Legii 319/2006 aSSM art. 5 lit g) definitia accidentului de munca este
,, vatamarea violenta a organismului,, ....iar in cazul nostru omul nu a patit nimic, nu are o vatamare a organismului ....

Nu stiu cum sa procedez in continuare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:34, 9 Iunie 2017
Evenimentul se comunica la ITm si se cerceteaza de catre o comisie numita prin decizia angajatorului. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile se declara accident de munca si se completeaza formularul FIAM de catre angajator.
Ce vatamare corporala/ vatamare violenta a organismului, mai grava, trebuia se se produca decat un AVC ? De multe ori AVC duce la deces imediat sau intr-o perioada de timp apropiata.
Trebuie cercetate conditiile/ cauzele in care s-a declansat AVC (puteau fi cauze legate de desfasurarea activitatii) in conditiile in care lucratorul era inregistrat in dosarul medical cu anumite afectiuni iar recomandarile medicului specialist de medicina muncii facute in fisa de aptitudine nu au fost respectate de catre angajator.
Era angajat nou si are fisa de aptitudine ,,apt,,

Multumesc!
Este posibil ca in dosarul sau medical (daca intre timp a fost completat cu datele din dosarul medical de la medicul de familie) aflat la medicul specialist de medicina muncii sa gasiti inregistrate afectiuni (nedeclarate la examinarea medicala pentru angajare) care pot genera ACV in anumite conditii de munca. Este unul din motivele pentru care cercetarea evenimentului produs este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident vascular cerebral la locul de munca ciobanuMa ciobanuMa Accidentul vascular cerebral produs la locul de munca,este declarat ca accident de munca ?? (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular in timpul programului de lucru este considerat accident de munca? Se comunica la ITM?Va ... (vezi toată discuția)
Infarct in timpul orelor de program dorel05 dorel05 sunt taximetrist,iar in timpul orelor de munca am suferit un infarct...am fost luat de salvare,transportat la spital si operat de urgenta(angioplastie ... (vezi toată discuția)