avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incetare litigiu prin plata datoriei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incetare litigiu prin plata datoriei

Buna ziua,

In data de 17.05.2017 am trimis o ordonanta de plata catre o judecatorie, ea fiind inregistrata a doua zi. Astazi, debitorul meu a achitat intreaga suma pentru care il chemasem in judecata. Ce se va intampla cu cererea mea aflata pe rolul Judecatoriei? Cum se stinge litigiul? Mai pot recupera taxa judiciara de timbru? Am vazut ca pe portalul instantelor de judecata apare ca ultima modificare a fost facuta pe 22.05.2017, la 4 zile de la inregistrare. Cum ar trebui sa procedez? Sa trimit eu o cerere de renuntare la judecata? Pot fi eu obligat la plata cheltuielilor efectuate cu comunicarea cererii mele catre debitor, daca fac cerere de renuntare la judecata?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
catalin_avadanei, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin_avadanei , utilizator 06:31, 12 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru raspuns! As mai avea o intrebare: mai pot recupera taxa de timbru de 200 de lei?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare somatie de plata do_re_mi do_re_mi Buna ziua, La inceputul lui 2015 am depus o ordonanta de plata, la Judecatoria Sector 1, pentru un debit ce consta numai in penalitati de plata inregistrate ... (vezi toată discuția)
Probleme ordonanta de plata crysstianno crysstianno Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc... -Am trimis somatia de plata cu ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost ... (vezi toată discuția)