Am o problema cu multi cetateni ai unui oras, de multe ori am evitat accidente la limita , ei facand stanga pe linia continua , (Portocalie , drum in lucru) doar pentru ca inainte de intersectie exista un marcaj de incardrare care arata la stanga pe banda 2 , dar indiferent de marcaj , cand vii din partea opusa si vrei sa faci stanga din nou tot treci linia contiuna si nu mai exista marcaj. as vrea sa filmez masinile si oamenii care fac asta , si sa fac un denunt anonim la politie , se poate asa ceva? cu precizarea ca la 500 m si in stanga si in dreapta este sens circular unde poti intoarce fara sa produci un accident. Motivatia este ca "acolo dintotdeauna s a facut stanga" dinainte de linia contiuna , ei respecta ce era nu ce este acum.
Pai si cum pot face eu politistii sa se puna acolo , adica am fost la rutiera la Constanta si au spus ca nu au voie sa faca asa ceva in plus daca filmez , si politistii fac asta din oras , stanga acolo . Ce masuri pot lua? , am gasit si acest text scris de cineva
Potrivit legii, denuntul trebuie semnat de autorul sau, autor care trebuie sa-si indice numele si domiciliul.
Prin urmare, un denunt nesemnat sau fara datele de identificare ale denuntatorului nu poate constitui un act valabil de sesizare a organelor de ancheta (parchet, politie).
In masura in care denuntul anonim cuprinde descrieri exacte si detaliate ale unor fapte si indica dovezi certe, probe concrete si verificabile, care atesta existenta faptelor relatate, el poate fi valorificat ca temei pentru sesizarea din oficiu a organelor de ancheta.
Asta inseamna ca daca prezint proba video ei se pot sesiza si pot amenda persoana respectiva ? fara ca eu sa imi dau datele personale?