avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt anonim
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt anonim

Se poate face un denunt sub anonimat?Cum?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 29 Decembrie 2013
Unde se doreste a fi depusa o astfel de sesizare?
Se poate face și sub anonimat, însă există riscul de a nu fi totuși luat în serios.Depinde și ce anume denunțați, dacă este vorba despre o faptă gravă, nu ar trebui ignorat un denunț anonim.
Este vorba de un denunt la DNA.
Potrivit legii, denuntul trebuie semnat de autorul sau, autor care trebuie sa-si indice numele si domiciliul.

Prin urmare, un denunt nesemnat sau fara datele de identificare ale denuntatorului nu poate constitui un act valabil de sesizare a organelor de ancheta (parchet, politie).

In masura in care denuntul anonim cuprinde descrieri exacte si detaliate ale unor fapte si indica dovezi certe, probe concrete si verificabile, care atesta existenta faptelor relatate, el poate fi valorificat ca temei pentru sesizarea din oficiu a organelor de ancheta.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt politie Lovexyz Lovexyz Am o problema cu multi cetateni ai unui oras, de multe ori am evitat accidente la limita , ei facand stanga pe linia continua , (Portocalie , drum in lucru) ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze stenk stenk Buna ziua, am si eu o problema urgenta cu un profesor care ma santajeaza si imi cere bani pentru a ma trece clasa. Sunt elev in clasa a XI-a si anul acesta ... (vezi toată discuția)