avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze

Buna ziua, am si eu o problema urgenta cu un profesor care ma santajeaza si imi cere bani pentru a ma trece clasa. Sunt elev in clasa a XI-a si anul acesta ne-a venit la clasa un profesor de matematica care da note mari si trece clasa doar pe cine ii da bani. La inceput acesta imi punea numai note mici de 2 si 3 si nu intelegeam de ce. Dupa aceea un coleg care facea meditatii cu el si care stia mult mai putina matematica decat mine mi-a povestit care este manevra cu acest profesor. Am vorbit si eu cu dansul si acesta mi-a spus sa vin la el acasa la meditatii si imi explica el ce trebuie sa fac. Cand am ajuns la el acasa, i-am platit cat mi-a zis ca costa meditatiile (50 lei/ora) si in loc sa facem meditatii acesta a inceput sa imi scrie pe niste foi subiectele si rezolvarile la urmatoarele teste care urma sa ni le dea. Am continuat sa fac aceste "meditatii" cu el si acesta mi-a dat subiectele de la toate testele si de la teza si am inceput si eu dintr-o data sa iau note de 9 si 10 ca ceilalti elevi care fac meditatii cu el. In tot acest timp acesta a venit si la mine acasa, am baut cu el, am filmari si poze cu el si beat si treaz, la mine acasa, la el acasa, la scoala, dupa ore. Am foile cu subiectele pe care acesta mi le dadea inainte sa dau testul. Problema mea acuma este ca acest profesor, sa obisnuit sa imi ceara bani si fara sa ma cheme la meditatii, se mai ducea la cate un restaurant unde se imbata si ma chema pe mine sa ii aduc bani, iar acum mi-a zis ca la anu in clasa a XII-a fara 10 milioane nici nu ma baga in BAC. Eu m-am saturat ca acesta sa continue sa ma stoarca de bani pe mine si pe multi alti prieteni de ai mei. As dori si eu sa stiu daca ceea ce face el este o infractiune si este pedepsita de lege, faptul ca imi cere bani pentru a ma trece clasa, lucruri pe care eu le pot dovedi cu documente, filmari, poze, martori. Tot liceul stie ce face acest profesor si sunt mai multi parinti care vor sa ia atitudine impotriva acestuia. Imi puteti spune si mie ce demersuri legale as putea sa fac pentru ca acesta sa raspunda in fata legii pentru ceea ce face? Va multumesc!
Trebuie sa formulati o plangere penala la parchet .
faceti cum a spus colega de mai sus si asteptati sa vedeti ce se intampla.cel mai probabil se va organiza flagrant...

ps: foarte tare faza cu restaurantul :rofl:
nu e nevoie de filmari sau poze ptr ca sa dovediti. E simplu sa depuneti la parchet o plangere si apoi impreuna cu procurorul puteti sa notati seria si nr. de pe bacnotele de bani,dupa ce ii dati banii la profesor,atunci procurorul cu politia vor intra si vor filma ei cand vor gasi banii la profesor.
Flagrantul se organizeaza numai impreuna cu autoritatile competente. Tu nu esti abilitat sa organizezi un flagrant. Daca vrei, poti sa cumperi si tu un "scriitor" UV si sa scrii pe bancnote "mita" sau "spaga" dar nu rezolvi nimic.
Poti sa-ti cumperi ochelari cu camera video sau sa ai in buzunar reportofon sa-l inregistrezi insa repet, singura chestie infailibila in instanta e flagrantul organizat de autoritatile competente.
Deci arde-l pe nenorocit!
Nu la parchet că-i procedura greoaie, mergi la direcţia generală anti-corupţie a MAI, care în Bucureşti are sediul pe B-dul Nicolae Grigorescu, sector 3, în spatele blocului din imediata apropiere lateral pe partea stângă a a intrării în Colegiul Anghel Salygni,
Acolo procedura este mai rapidă şi dacă ceea ce spui este adevărat, cu siguranţă că-l vor scoate de "domnul" profesor din circuit .

Alte discuții în legătură

Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Darea/luarea de bani la meditatii Andrei_1988 Andrei_1988 Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe ... (vezi toată discuția)
Substituire de persoana ionmircea ionmircea Am urmatoarea problema: Predau la o clasa de seral, iar unul dintre elevii mei nu a frecventat cursurile de cand a inceput anul scolar. Ieri seara, in sala de ... (vezi toată discuția)