avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Darea/Luarea de bani la meditatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Darea/Luarea de bani la meditatii

Buna ziua , sunt profesor de engleza si am dat meditatii la franceza catorva elevi de la o clasa unde predau engleza.Nu am ore de franceza si nici franceza pe diploma de licenta (cunosc f bine si limba franceza).Cineva a facut o plangere in acest sens si acum sunt ceretat penal. Nu stiu cine a facut plangerea cert este ca unii dintre copii care veanu la mine au fost audiaiti(unii nu au recunoscut, iar de altii dintre cei audiati nu stiu) si urmeaza si alti copii sa fie interogati. Cert este ca eu nu i-am fortat ei m-au rugat sa ii ajut. Ce probleme pot avea daca se dovedeste ca am facut acest lucru, dat fiind faptul ca eu sunt totusi prof lor la clasa?Ce trebuie sa fac in cazul in care voi fi chemat la audiere? Cum e procedura legala? Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Martin Jurj , Traducator autorizat 12:10, 3 Septembrie 2014
E vorba de evaziune fiscala.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat pentru a se discuta si diplomatic si pe fata.
Singur nu o veti putea face.
In concret, avocatul trebuia sa vrea ce vrea parchetul si pe ce anume se bazeaza.
Ei vor bani pentru stat.
Toata problema este ca daca nu recunoasteti va vor trimite in judecata si va veti pierde dreptul de a profesa daca au probe.
Se poate rezolva amiabil achitand banii datorati catre stat.
Dar...asa cum v-am zis problema trebuie pusa si diplomatic si in alt mod.
Aceasta este recomandarea mea care dupa aprecierea mea va duce la cel mai bun rezultat posibil.
Va multumesc pt raspuns.
Eu inca nu stiu clar care este acuzatia si cine a facut-o(am aflatasta de la un copil care a fost chemat - eu nu am fost chemat inca).Se poate afla acest lucru?
Exista posibilitatea interpretarii pretinderii de bani in vederea promovarii la disciplina pe care o predau(desi, mentionez ca nu am niciun corigent la nicio clasa)?Daca da ce sanctiuni sunt prevazute?
Cu avocatul pot sa ma prezint de la prima chemare ?
Eu ce suma trebuie sa returnez - toata suma?
Dar daca imi scot certificat de libera practica imi pot declara venitul din urma?
Asteptati sa vedeti exact in ce consta acuzatia.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat la audiere si atunci cand va va fi adusa la cunostiinta acuzatia concreta.Necunoscand legile e bine sa aveti avocat deoarece el stie cand sa vorbeasca si cand sa taca.
Daca este vorba de ajutorul la examen e alta chestiune mult mai complicata.
Multumesc.Nu e vorba de ajutor la examen, ci numai ceea ce am scris in primul mesaj - adica meditatii a o alta disciplina , alta decat cea pe care o predau , dar la elevi la care sunt prof la clasa.

Alte discuții în legătură

Profesor care imi cere bani ca sa ma promoveze stenk stenk Buna ziua, am si eu o problema urgenta cu un profesor care ma santajeaza si imi cere bani pentru a ma trece clasa. Sunt elev in clasa a XI-a si anul acesta ... (vezi toată discuția)
Meditatii interzise prin lege? pappzelma pappzelma Buna ziua, As dori sa ma interesez daca meditatiile in particular sunt interzise prin lege ori daca profesorii sunt obligati sa-si declare veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Mita ana28b ana28b Buna ziua, In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare ... (vezi toată discuția)