avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mita

Buna ziua,

In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare examen.
Dupa atata timp mai pot sa fac plangere?
Sau fapta s a prescris
Va multumesc!
stiu si am vazut.
fiind o actiune penal va intreb cum probati acest lucru?
Puteti formula plangere penala.
Pentru a formula o plangere penala trebuie sa puteti dovedi cu probe acuzatiile pe care le aduceti(acte,martori,alte probatorii acceptate de lege)
Fapta nu este prescrisa.Infractiunea de luare de mita e una corelativa cu cea de dare de mita.Asadar, vor fi avute in vedere si sanctionate, de asemenea, si aceste fapte.
nu este prescrisa fapta
dar, la 5 ani dupa consumarea infractiunii, cine oare e mai vinovat ? cel care a tainut infractiunea ? cel care a dat mita ? sau cel care a luat-o ?

Alte discuții în legătură

Acuzatia de luare de mita eugeug eugeug daca de ex 1,,2,4,....20 de persoane te acuza ca ai pretins ceva sau ca ti-au dat ceva dar nu au nicio dovada decat cuvantul lor este luata in considerare? (vezi toată discuția)
Primirea de foloase necuvenite klaus86 klaus86 Cel care da banii in cazul infractiunii de primire de foloase necuvenite poate fi acuzat de vreo fapta penala? Poate fi instigare la infractiunea ... (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)