avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mita

Buna ziua,

In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare examen.
Dupa atata timp mai pot sa fac plangere?
Sau fapta s a prescris
Va multumesc!
Daca exista martori, e suficient sa fie apreciate declaratiile acestora ,
(au forta juridica probanta fara a fi coroborate cu alte mijloace de proba).Poate exista , de asemenea, o confruntare.
Infractiunea de dare de mita , adusa la cunostinta organelor judiciare printr-un denunt , prezinta, in continutul sau constitutiv , o cauza de nepedepsire, de impunitate : denuntarea de catre mituitoror a faptei, inainte ca institutiile sa fie sesizate.

Insa alti participanti la activitatea infractionala pot fi sanctionati .( ma refer la alte persoane care au promis, au dat sau au oferit bunuri , sume de bani sau alte foloase , in vederea obtinerii , pentru sine sau pentru altii , a unui scop injust, chiar daca promisunea , spre exemplu, nu e indeplinita ).


Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
User-ul a solicitat un sfat cu privire la situatia unei infractiuni,despre care acesta pretinde ca a avut cu 5 ani in urma.
I s-a aratat ca raspunderea penala cu privire la fapta mentionata de user-luarea de mita-nu s-a prescris si nimic mai mult.
User-ul nu a aratat niciodata daca detine probatorii in dovedirea unei eventuale plangeri penale impotriva fostului sau profesor si nici care ar fi acestea.
Deci in mod normal,un profesionist nu poate opina daca profesorul reclaamat ar putea fi arestat sau care ar fi rezultatul unor eventuale cercetari,necunoscand mai multe amanunte si nici nu cunoastem,nici din relatarile user-ului ,daca profesorul mai functioneaza in aceasta calitate sau daca isi continua vechile "practici"
De la cele mentionate de user s-a divagat,pe langa subiect de un dn.avocat ,care intreba daca eu sau alta persoana il dorim arestat pe profesor.
Consider ca user-ul are la latitudinea sa pozitia pe care o va aborda si atat.
Am urmarit topik-ul. Da, fapta de luare de mita nu s-a prescris si s-a consumat in trecut. Pentru faptele actuale, deoarce consider ca mai comite asemenea fapte, in urma denuntului dvs organele abilitate vor desfasura cercetari si audieri dupa o monitorizare atenta si s-ar putea documenta fapta.
Succes!
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de luare de mita eugeug eugeug daca de ex 1,,2,4,....20 de persoane te acuza ca ai pretins ceva sau ca ti-au dat ceva dar nu au nicio dovada decat cuvantul lor este luata in considerare? (vezi toată discuția)
Primirea de foloase necuvenite klaus86 klaus86 Cel care da banii in cazul infractiunii de primire de foloase necuvenite poate fi acuzat de vreo fapta penala? Poate fi instigare la infractiunea ... (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)