avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere cerere recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere cerere recurs

Dacă o sentinta de apel ce trebuia afisata pe sit-ul tribunalului in ziua de joi a saptamanii, conform termenului dat, va fi afisata vineri seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum se calculeaza termenul de depunere cerere de recurs, care poate fi de 48 de ore. Se ia in calcul si ziua de sambata si ziua de duminica? In acest caz, daca tribunalul nu lucreaza la sfarsit de saptamana, pana luni este depasit termenul de 48 de ore.
Multumes anticipat!
Afişarea sentinţei pe aplicaţia informatică nu este o obligaţie şi nu constituie în niciun caz momentul de la care se calculează curgerea termenului de recurs.

Vă rog să ne spuneţi înce materie a fost pronunţată hotărârea respectivă: civil, penal, şi ce obiect a avut cauza, pentru a vă putea lămuri.
E vorba de o contestatie la executare in apel. Sentinta conform termenului era ieri, dar inca nu a aparut nimic pe sit-ul tribunalului si e posibil sa fie afisata sentinta in seara asta. Dar dupa cate stiu eu, recursul ar trebui formulat in 48 de ore de la data pronuntarii instantei. Ori daca se afiseaza in seara asta, iar sentinta este nefavorabila noua contestatarilor, cum vom reusi noi sa ne incadram cu depunerea cererii de recurs in 48 de ore de la pronuntare, daca sambata si duminica nu se lucreaza la judecatorii si tribunale?
Nu ştiu de unde aţi luat acest termen de 48 de ore ?

Contestaţia la executare se judecă pe vechiul sau pe noul cod civil ? Care este obiectl contestaţiei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Candidat pentru functia de primar ( bolnav psihic )? ContSters112256 ContSters112256 Unde poate fi reclamat un candididat la funtia de primar in cazul in care acesta sufera de o boala psihica ( schizofrenie tardiva ) (vezi toată discuția)
Lista consilieri primarie mboncalo mboncalo Buna ziua. As avea 2 nedumeriri daca ati putea sa mi le clarificati si daca stiti. In lista de consilieri este obligatoriu safie o persoane de gen ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)