mancipri a scris:
: Fratele 2 decedat - are un copil C - dupa decesul fratelui 3 sotia
acestuia lui se recasatoreste cu Y.
; Fratele 3 ncasatorit, fara copii. decedeaza si in urma lui ramane o casa.
Se dezbate mostenirea pe casa fratelui 3 si se inparte in felul urmator :
A si B mostenesc 1/2 din casa.
C mosteneste 1/2 din casa.
in urma dezbaterii succesiunii, mostenitorul C nu a fost primit in facultate deoarece regimul de atunci lau acuzat ca ar fi fiu de chiabur. La vremea aceia tatal lui ( fratele 2) decedase. Ca sa nu mai fie asociat chiaburilor si sa poata fi primit in facultate pe mostenitoul C l-a infiat doilea sot al mamei sale. Infiat fiind, ia numele celui care l-a infiat si anume Y.
Nu se pune problema daca C are vocatie la mostenirea fratelui 2 ci daca C poate veni la mostenirea fratelui 3 in reprezentarea fratelui 2 (tatal sau).
Cum si-a schimbat numele inapoi dupa infiere? Nu cumva infierea a fost cu efecte restranse avand in vedere motivele pentru care s-a realizat? Nu cumva nu a fost vorba de o infiere ci doar de o schimbare de nume (din cel al fratelui 2 in cel al celui de-al doilea sot al mamei)? Aveti vreun act din care sa rezulte infierea? La notar cand s-a prezentat la dezbaterea mostenirii fratelui 3, cu siguranta a adus un certificat de nastere; e de vazut ce scrie in acesta, mai ales daca este nou; se poate cere de catre notarul care a instrumentat dezbaterea mostenirii fratelui 3 un extras din registrul de nasteri, de la starea civila, pentru C; in extras sunt trecute toate modificarile (infieri/desfieri)