avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul copilului infiat la mostenirea din partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul copilului infiat la mostenirea din partea tatalui biologic

In 1999 ,fratele meu a decedat.A avut 2 copii .Unul dintre copii a fost infiat ,fosta sotie ramanand cu un singur copil. Intrebarea mea este : copilul infiat mai are dreptul la mostenire din partea tatalui biologic?
Multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: Irina2701 , utilizator 13:45, 25 Ianuarie 2016
Daca a fost adoptat cu drepturi depline, nu il mai mosteneste pe tatal biologic, nu mai sunt rude.
Buna seara,
daca infierea a avut loc inaintea decesului tatalui biologic atunci Nu, Nu mai sunt rude din punct de vedere legal.
Daca infierea a avut loc dupa deces, DA, daca dezbaterea are loc inainte de infiere.
Buna ziua! Tatal,fratele meu a murit in 1999,iar copilul a fost infiat in 2001.Fratele meu nu a avut acte pe locuinta si abia acum facem actele,succesiunea dupa tatal nostru decedat si el in 2012. suntem 5 frati la parinti ,un frate,cel in cauza a decedat si au ramas copiii. Fosta cumnata face acum diverse discutii din cauza banilor,adica nu putem pica de acord ci ea. Nu vrem sa excludem sau sa ne batem joc de copiii fratelui decedat,dar vreau sa stiu sigur daca acel copil infiat in 2001 mai poate beneficia de mostenire de pe urma fratelui meu. Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect,nu cunosc termenii legali . Noi ceilalti frati vrem sa stim situatia coilului infiat ,pentru ca ,dupa decesul fratelui ,fosta cumnata a luat tot din casa ,bunuri ale fratelui nostru sub pretextul ca sunt ale copiilor.La vremea respectiva ,cai ,carute ,mobila ,tv, tot ce a considerat ca au fost bunuri comune. Cu speranta ca am fost inteleasa ,va multumesc din suflet pentru sprijin si sfaturi!
o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)
Drepturi la adoptie septimiutiberiu septimiutiberiu situatzie: un cuplu casatorit X si Y infiaza cu drepturi limitate un copil Z in anul 1992 copilul Z pastrind numale tatalui biologic. In 1998 moare tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenitor ilegal mancipri mancipri 3 frati : Fratele 1 decedat - sotul decedat = au un copil decedat - are 2 copii A si B,Care traiesc : Fratele 2 decedat - are un copil ... (vezi toată discuția)