avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfaturi in legatura cu ridicarea bunurilor personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfaturi in legatura cu ridicarea bunurilor personale

Buna seara,
Care este sfatul dvs in legatura cu procedura pe care ar trebui s-o urmez in desemnarea pe altcineva decat persoana mea sa-mi ridice bunurile personale?
Mentionez ca eu nu sunt in tara in acest moment si as vrea sa imputernicesc pe cineva. Tatal meu vrea sa vanda casa in care, eu inca mai am lucruri personale, nelasand pe nimeni apropiat mie sa le ridice. Adresa din cartea de indentitate e aceeasi cu cea unde am bunurile respective.
Care ar putea fi, daca exista asa ceva, procedura legala in acest caz?(imputernicire, declaratie pe proprie raspundere ca sunt ale mele(nu mai am chitantele respective), scrisoare cu caracter oficial???)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 22:46, 23 Septembrie 2009
Se poate sa mandatati o persoana , daca ii veti face o procura .Insa inteleg din cele relaltate de dvs. faptul ca tatal dvs. se opune ca altcineva sa va ridice lucrurile. Insa va trebui sa va ganditi la modul cum veti demonstra ca lucrurile respective va apartin, intrucat, daca ele se vor pierde, tatal dvs. poate sa raspunda pentru ele( asemenea unui depozitar) , intrucat este singura persoana care a avut acces in locul unde spuneti ca lucrurile dvs. se afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere Gianina Sarboaia Gianina Sarboaia Buna ziua.am certificat de nastere vechi si as dori sa il preschimb cu unul nou european cum se da in prezent la copii,problema este ca eu sunt in germania si ... (vezi toată discuția)
Procura pentru vanzarea unui autoturism carry carry Buna ziua, In scurt timp va trebui sa plec din tara si as dori sa vand autoturismul proprietate personala. Pentru perfectarea actelor, va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Imputernicire cont bancar dragos1979 dragos1979 As avea nevoie de parerea dvs. Este vorba de un imprumut de nevoi personale; titularul de cont a facut o procura speciala unde a desemnat o ruda pentru a face ... (vezi toată discuția)