avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere

Buna ziua.am certificat de nastere vechi si as dori sa il preschimb cu unul nou european cum se da in prezent la copii,problema este ca eu sunt in germania si nu pot merge in romania sa solicit preschimbarea certificatului de nastere personal.
De aceia va intreb ce as putea face pentru obtinerea unui certificat de nastere nou fara a merge in romania si cat timp ar dura pana intru in posesia acestuia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:22, 14 Ianuarie 2020
Mandatați o persoană din România să se ocuoe de acest demers, inclusiv un avocat.

Adrian ALBU a scris:

Mandatați o persoană din România să se ocuoe de acest demers, inclusiv un avocat.

Trebuie sa fac o imputernicire celui ce as vrea sa imi ridice certificatul cel nou de la starea civila ?
Trebuie neaparat sa imputernicesc si un avocat pentru asa ceva?
Trebuie să faceți o împuternicire unei persoane, oricare doriți dvs. Aceea persoană poate să fie un avocat, depinde de dorința dvs Procura o veți putea face la consulatul din țara în care vă aflați sau la un notariat din România (dacă veți fi în țară)..

Adrian ALBU a scris:
Trebuie să faceți o împuternicire unei persoane, oricare doriți dvs. Aceea persoană poate să fie un avocat, depinde de dorința dvs Procura o veți putea face la consulatul din țara în care vă aflați sau la un notariat din România (dacă veți fi în țară)..

Cum ar trebui sa arate si sa scriu o procura pentru preschimbarea si ridicarea certificatului de nastere?
Chiar dvs ați descris obiectul procurii. E bine așa.

Alte discuții în legătură

Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Pentru studiu dosar la tribunal, e suficienta o imputernicire sau trebuie mers la notar danrazvanionescu danrazvanionescu Sunt plecat din tara si voi avea termen intr-un proces cu o zi dupa ce ma intorc. Intrebarea mea este daca pot delega un prieten sa studieze dosarul pe pentru ... (vezi toată discuția)
Cretificate de nastere ilirjan24 ilirjan24 buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu ... (vezi toată discuția)