avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie Executare Admisa
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie Executare Admisa

Buna ziua,
Mi-a fost admisa contestatia la executare, anularea tuturor actelor de executare, intoarcerea executarii, taxa de timbru sa fie recuperate conform legii. Dar din motive necunoscute (nu reiese nici din comunicare), instanta de judecata a omis sa se pronunte asupra restituirii tuturor sumelor achitate sau poprite catre executorul judecatoresc. S-a pronuntat doar asupra ultimei plati efectuate personal de mine pentru inchiderea popririi. Restul sumelor poprite de la angajator si alte conturi au fost omise. La penultimul termen, instanta a cerut dosarul de executare de la BEJ, care teoretic, trebuia sa contina si adresa din care reiesea ca toate sumele au fost recuperate si poprirea a fost inchisa. Este posibil ca BEJ-ul sa fi omis sa puna la dispozitie instatei toate platile efectuate in contul popririi? Este foarte ciudat cum instanta nu a mentionat intreaga suma virata, mai ales ca suma asupra careia s-a pronuntat era ultima din punct de vedere cronologic. Teoretic daca a fost inregistrata suma asta la dosar , trebuia sa se fi stiut si de celelalte! Am facut Apel la aceasta decizie, cerand si restul sumei omise, plus alte cheltuie de judecate. Toate dovedite cu inscrisuri. Basca, ca am primit o adresa de la intimata prin care ma roaga sa-i furnizez un cont in care sa-mi returneze suma asupra careia s-a pronuntat instanta, adica doar o treime din total. Vreau sa stiu parerea voastra despre aceasta situatie si de asemenea daca pentru Apel , mai trebuie platita vreo taxa? Taxa de timbru a fost deja platita.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Flav , utilizator 18:09, 13 Iunie 2017
Instanta nu a dispus si restabilirea situatiei anterioare? Dupa mine ar fi trebuit sa faceti o cerere de completare, indreptare a erorilor din hotarare , conform art.444 cpc, nu apel .Daca mai sunteti in termen puteti face si o astfel de cerere
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Instanta in hatarare spune : Admite actiunea. Anuleaza toate actele de executare emise. Dispune intoarcerea executarii si in consecinta obliga intimata la plata catre reclamant a sumei ( ultima plata mentionata in postarea anterioara). Taxa de timbru urmeaza a fi recuperata cf art 45 lit f OUG 80/2013 Cu apel in 10 de zile de la comunicare.

Multumesc anticipat.
Daca instanta nu a dispus restabilirea situatiei anterioare ( cred) ca va trebui sa cereti pe cale separata printr-o CERERE DE ÎNTOARCERE A EXECUTĂRII .Alt proces- taxa de timbru 300 lei daca suma revendicata este >de 5000 lei sau 50 lei daca e mai mica. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat cu actele pe masa .
Multumesc penru raspuns. Am facut deja apel, bineinteles adaugand toate documentele necesare din care reiese foarte clar totalul sumelor poprite. Legat de acest apel, as vrea sa stiu daca trebuie sa platesc vreo taxa de timbru si eventual cine stabileste cuantumul ei, sau aproximativ formula de calcul?

Multumesc.
Odata cu citatia vi se va comunica si taxa de timbru ce trebuie s-o achitati.Se calculeaza cf art.23 oug 80/2013 functie de suma contestata.

Alte discuții în legătură

Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu ce spune decizia aceasta crapu70 crapu70 Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Respinge exceptia netimbrarii. Respinge exceptia tardivitatii. Admite,in parte, contestaţia la ... (vezi toată discuția)