avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită admiterea contestatiei la executare e executorie?
Discuție deschisă în Executare silită

admiterea contestatiei la executare e executorie?

avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este executorie. creditorul si executorul nu vor sa opreasca executarea. s-a depus apel. ce trebuie sa fac pentru a opri executarea?
Buna ziua. Din ce inteleg nu ati solicitat suspendarea executarii silite pe calea contestatiei la executare, corect? Da, NCPC prevede la art, 651 ca in toate cazurile instanta de executare se pronunta prin incheiere executorie care poate fi atacata numai cu apel, astfel ca din acest articol se extrage puterea executorie a hotararii. Totusi, din practica, se observa ca executorii judecatoresc, in cel mai bun caz, sunt de acord sa inceteze executarea silita pana cand exista o hotarare definitiva si nu suspenda executarea. Totusi, practica este neunitara . Ati depus in scris solicitarea d-voastra?
Buna ziua. Nu, nu am avut suspendare. Problema este ca ma confrunt cu un creditor si un executor a caror actiuni nu au nici o legatura cu legea. ( ca exemplu executorul a cerut tertului poprit, care s-a conformat sa trimita banii retinuti direct creditorului!). in aceste conditii nu stiu care ar fi calea de urmat pentru a putea macar stopa executarea silita. Daca aveti ceva sfaturi , primesc. O seara frumoasa!
Este vina dvs că nu ați acționat corect conform procedurilor legale. Nu este nimeni vinovat că nu cunoașteți legile și nu știți să acționați eficient.
Daca veti casttiga si la apel, veti putea cere intoarcerea executarii si va vin banii inapoi.
Daca se cerea si respeciv platea taxa de timbru si pt asta, ati fi putut obtine suspendarea executarii pe parcursul judecarii contestatiei.
Intoarcerea executarii silite dupa ramanea definitiva a hotararii.(adica dupa solutionarea apelului). Nu avea cum instanta sa mentioneze ca e executorie. Devine definitiva prin neapelare sau dupa castigarea apelului. Apoi va recuperati banii prin intoarcerea executarii.

Alte discuții în legătură

Recuperare sume executate Laura Stamate Laura Stamate In baza unui dosar executional BEJ pune poprire si retine sume din cont. In termen legal depun contestatie la executare. Se constata prescris dreptul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare admisa- intoarcerea executarii? leusan leusan Buna ziua! Am urmatoarea problema: Am facut contestataie la o executare silita (porpie) inceputa in august 2012( pe vechiul cod) Pina la suspendare si ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)