avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare sume executate
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare sume executate

In baza unui dosar executional BEJ pune poprire si retine sume din cont. In termen legal depun contestatie la executare. Se constata prescris dreptul intimatului creditor de a executa silit si se anuleaza toate actele de executare silita efectuate de BEJ.
In stadiul de fond contestatorul nu a mentionat in cererea depusa la instanta ca solicita si returnarea sumelor retinute de BEJ.
Nu s- a depus inca apel.
Intrebare: este necesara depunerea la instanta a unei cereri prin care se solicita si returnarea sumelor executate? Se mai poate depune o astfel de cerere acum dupa motivarea si comunicarea HC? Sau se aplica hotararea si BEJ e obligat sa returneze sumele retinute?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Laura Stamate, utilizator
Puteți introduce acțiune solicitând întoarcerea executării, dând valență art.723 CPC.
Deci doar in baza unei noi actiuni pot recupera sumele executate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De multe ori nu se solicita intoarcerea executarii silite prin intermediul contestatiei deoarece nu se cunosc exact sumele ce urmeaza sa fie poprirte. Dupa finalizarea contestatiei si ramaneara definitva a hotararii de admitere, puteti formula cerere de intoarcere a executarii silite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, printr-o noua acțiune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma parțiala de la kruk BogdanB87 BogdanB87 Buna ziua, Acum mult timp am avut o problema... nu am mai putut plăti un credit... care după foarte mulți ani a fost vândut către kruk... Ei m-au dat ... (vezi toată discuția)
Explicatie solutie opc25 opc25 in urma cu 3 luni de zile am facut contestatie la o executarea silita efectuata de o companie privind circulatia pe drumurile publice, solicitand restituirea ... (vezi toată discuția)