Am urmatoarea problema:
Am facut contestataie la o executare silita (porpie) inceputa in august 2012( pe vechiul cod)
Pina la suspendare si depunerea cautiunii executorul imi retinuse suma de 2500 lei .
In cadrul contestatiei am cerut,, desfiintarea actelor de executare silita si repunerea partilor in situatia anterioara "....
Instanta pe fond a admis contestatia,, asa cum a fost formulata si precizata".
Creditorul a facut recurs si i-afost respins hotararea fiind irevocabila.
Ce pot face in continuare pentru a imi recupera banii?
Mai trebuie sa fac actiune in intoarcerea executarii sau nu , numai cu adresa catre executor?
Depinde de solutia data de instanta si de interpretarea data de instanta capatului de cerere privind repunerea partilor in situatia anterioara, interpretare care rezulta nu doar din dispozitivul sentintei, ci si din considerente.
Fara a avea sentinta in fata, e greu de dat un raspuns cert. In functie de motivare, se poate trage concluzia ca instanta a privit acel capat de cerere ca fiind o veritabila cerere de intoarcere a executarii silite (situatie in care executorul judecatoresc ar trebui sa se conformeze), sau, dimpotriva...
Ati fi avut posibilitatea de face o cerere privind lamurirea dispozitivului hotararii (art.281 su urm.C.pr.civila), dar acum e cam tarziu.
Formulati cerere de 'intoarcere a executarii silite in vederea obtinerii unei solutii pe care o puteti pune in executare pt recuperarea slumelor poprite ilegal. Astfel cum a mentionat colegul meu puteati formula cerere de lamurire a dispozitivului.
In sentinta scrie: ,, admite contestatia la executare asa cum a fost formulata si anuleaza executarea silita ce formeaza obiectul dosarului nr 5/2012 al BEJ ...... obliga intimata la plata sumei de ... si cheltuieli judiciare de .....''