avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa in proprietate cu teren in folosinta de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa in proprietate cu teren in folosinta de la primarie, contract gresit sau abuz vecini

Cautand o proprietate cu curte unde sa ma mut, am dat peste un parte de casa (constructie interbelica cel mai probabil) cu curte in folosinta (contract cu primaria de sector, administratie fond imobiliar - AFI). Primul proprietar al casei a cumparat casa cu Legea 112, eu as fi al patrulea proprietar. Nu exista revendicari pe legea 10, am verificat pe site-ul primariei Bucurestiului. Dar exista o problema cu contractul de teren in folosinta: adica, desi pe actul de vanzare cumparare semnat de vanzatorul actual (fost cumparator nr. 3) si de proprietarul nr 2 se stipuleaza 45 mp curte in folosinta, totusi contractul de folosinta este incheiat pentru 104 mp. Proprietarul nr. 3 (un cetatean strain care momentan nu mai locuieste in Romania) a dat in judecata la un moment dat atat AFI cat si pe vecinii sai (casa este parter si mansarda, si este alipita de una identica, dar in oglinda, formata tot din parter si mansarda), pentru ca a platit mai multa chirie si pentru ca vecinii s-au extins cum au dorit pe terenul care revenea apartamentului de la parter (cel mai probabil ca terenul in folosinta era proportional cu suprafata apartamentelor). Vecinii au incercat si ei printr-un proces sa-si apropie partea invadata, invocand uzucapiunea, dar acest demers a fost respins de judecatorie. Problema este ca daca vreau sa cumpar, contractul de folosinta este to pe 104 mp, desi eu nu voi folosi practic decat cei 45 mp. Sigur, nu e un capat de tara, dar nu vreau sa ma trezesc cu idei de la vecini ca mai vor sa acapareze si ceva suplimentar din cei 45 mp acum alocati de facto. Cum se poate remedia acest lucru? Se poate merge la primarie cerand ca noul contract de folosinta sa fie incheiat pentru o suprafata de 45 mp, iar restul sa revina vecinului acaparator?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:50, 10 Iunie 2017
Vecinii dvs au făcut un abuz în ceea ce privește terenul respectiv. Dacă în contractul cu primăria este alocata o suprafață de 104 mp at aceea este suprafață pe care tb sa o folositi. Vecinii nu-și pot aloca cu de la ei putere ce teren doresc . Faceți contractul pe aceeași suprafață cat este prevazut și rezolvați problema cu vecinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren cu constructie TheoPopescu TheoPopescu Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un teren de 110 mp care are pe el o constructie cu suprafata la sol de 74 mp. Terenul nu are o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii seby seby buna ziua,apelez aici,in speranta ca o sa ma lamuresc.In anul 1972,bunicii mei au cumparat "150 m patrati indiviz,impreuna cu parterul unui imobil',care avea ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)