avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Copilul meu este născut in Romania dar tatăl nu a fost la naștere sa.l declare,tatăl e cetățean american, bebe are 2/ani.
Ce pot face pt a.l trece pe numele tatălui si pt ca tata sa.l recunoască, nu suntem căsătoriți.
Pot face aici ceva sau trebuie sa merg la tata in Sua pt alte acte, sau iu pot trimite eu de aici ce sa facem?...
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CARMEN-ABBY , utilizator 16:34, 11 Iunie 2017
Dacă este de acord sa-l recunoască poate da o declarație în acest sens când vine în tara. Dacă nu vrea sa l recunoască, rezolvați în instanta.
Și daca el nu ajunge in țară, si mergem noi la el acolo se poate rezolva si acolo,sau doar aici sa vina el? Mulțumesc
Nici nu e nevoie sa vina si nici sa va duceti, poate da la consulat/ ambasada Romaniei acolo unde e, o declaratie prin care isi recunoaste copilul si e de acord sa ii poarte numele. V-o trimite si mergeti la starea civila cu ea.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii nou nascutului din afara casatoriei in cazul in care tatal este inafara tarii si doreste recunoasterea. alleeey alleeey Buna ziua, Sunt pe cale sa nasc un bebelus conceput inafara casatoriei. Tatal doreste sa isi recunoasca copilul, dar problema este ca nu poate ajunge in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in noua zeelanda, divort in romania? MariaLiliana MariaLiliana Buna ziua! Am o situatie foarte complicata si as avea nevoie de niste sfaturi. In Decembrie 2009 m-am casatorit in Noua Zeelanda, cu un cetatean american. Dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua urmează sa nasc în ianuarie iar tatăl copilului ... Anca Chelariu Anca Chelariu Bună ziua Urmează sa nasc în ianuarie iar tatăl copilului lucreza în Germania și nu v a putea veni sa recunoască copilul din cauza ca nu o sa aibă ... (vezi toată discuția)