Bună ziua
Urmează sa nasc în ianuarie iar tatăl copilului lucreza în Germania și nu v a putea veni sa recunoască copilul din cauza ca nu o sa aibă liber atunci. Noi nu suntem luați cu acte
As dori sa știu dacă se poate ca el sa facă o procura la ambasada din Germania pentru ca eu sa l trec direct pe numele și certificatul sa l fac pe numele tatalui . Știu ca odată ce l trec pe numele meu o sa fie nevoie de judecata sa i pot schimba certificatul pe numele tatalui Și care sunt demersurile. Multumesc
Ce stiti, nu știți bine.
Nu e nevoie de judecata.
O sa il declarati singura pe numele dvs iar cand vine tatal, il va recunoaste la starea civila si tot atunci i se schimba si numele copilului daca vreti si dvs.
Copilul care are libera rubrica tatalui pe certificat va putea fi recunoscut ulterior de tata printr o simpla declaratie la starea civila sau la notar.
După autentificarea declarației de recunoaștere a paternității copilului, notarul public va transmite o copie a declaratiei catre serviciul de stare civilă din cadrul Primariei emitente a certificatului de nastere al copilului, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
In cazul parintelui plecat din tara, aceasta declaratie poate fi data si prin Ambasada/Consulat al Romaniei.