avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Urmează sa nasc în ianuarie iar tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Urmează sa nasc în ianuarie iar tatăl copilului ...

Bună ziua
Urmează sa nasc în ianuarie iar tatăl copilului lucreza în Germania și nu v a putea veni sa recunoască copilul din cauza ca nu o sa aibă liber atunci. Noi nu suntem luați cu acte
As dori sa știu dacă se poate ca el sa facă o procura la ambasada din Germania pentru ca eu sa l trec direct pe numele și certificatul sa l fac pe numele tatalui . Știu ca odată ce l trec pe numele meu o sa fie nevoie de judecata sa i pot schimba certificatul pe numele tatalui Și care sunt demersurile. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
Anca Chelariu, utilizator
Ce stiti, nu știți bine.
Nu e nevoie de judecata.
O sa il declarati singura pe numele dvs iar cand vine tatal, il va recunoaste la starea civila si tot atunci i se schimba si numele copilului daca vreti si dvs.
Copilul care are libera rubrica tatalui pe certificat va putea fi recunoscut ulterior de tata printr o simpla declaratie la starea civila sau la notar.

După autentificarea declarației de recunoaștere a paternității copilului, notarul public va transmite o copie a declaratiei catre serviciul de stare civilă din cadrul Primariei emitente a certificatului de nastere al copilului, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.

In cazul parintelui plecat din tara, aceasta declaratie poate fi data si prin Ambasada/Consulat al Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii nou nascutului din afara casatoriei in cazul in care tatal este inafara tarii si doreste recunoasterea. alleeey alleeey Buna ziua, Sunt pe cale sa nasc un bebelus conceput inafara casatoriei. Tatal doreste sa isi recunoasca copilul, dar problema este ca nu poate ajunge in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii Chrisstine Chrisstine buna ziua. anul trecut in luna noiembrie am nascut in romania un baietel. tatal copilului aflandu-se in germania, nu a putut venii in romania pt a recunoaste ... (vezi toată discuția)