avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mediere in delapidare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mediere in delapidare

Buna seara. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un răspuns. In cazul infracțiunii de delapidare încheierea unui acord de mediere si depunerea lui înaintea citirii actului de sesizare a instanței poate duce la inlaturarea răspunderii penale?
Nu, poate ajuta la individualizare.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Gândeam ca in cazul in care prin acord se prevede retragerea plângerii,procurorul poate dispune netrimiterea dosarului in instanță.....
Nu se poate retrage plangerea la aceasta infractiune.
Daca incheiati acordul de mediere si achitati prejudiciul, procurorul ar putea sa dispuna RUP.
Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei, conform art. 74 din CODUL PENAL.

Indepartati prejudiciul cauzat, conduita postinfractionala este importanta, la dozarea pedepsei.



Nu sunt operante impacarea ori retragerea plangerii prealabile.



Va mulțumesc pentru răspuns. Dosarul este in fază de cercetare penala. Este posibil ca organul de urmărire să propună o măsură de renunțare sau ceva asemănător?

Alte discuții în legătură

Sunt implicat într-un dosar de delapidare și fals în înscrisuri. mai ajung la proces dacă mă împac cu partea vătămată? alexia87 alexia87 Buna ziua.Sunt implicat intr.un dosar de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.In dosar am calitate de suspect.Daca ma impac cu partea ... (vezi toată discuția)
Consecinte delapidare cicinela cicinela Buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa poate primi o persoana pentru o delapidare de la locul de munca in valoare de 6000 de ron. Ce trebuie facut?Va ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat la pariuri si am pariat o suma de bani in timpul programului de lucru(16000 de ron) cei de acolo mau concediat mau pus sa dau declaratie si am facut ... (vezi toată discuția)