avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oprirea spontana a lucrului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oprirea spontana a lucrului

Sunt angajat CN CFR SA .In data de 21.03.2017 ora 24 a expirat CCM si nu a fost facut un acord de prelungire a Actului aditional de munca.In data de 22.03.2017 s-a oprit spontan lucrul.Administratia si sindicatele reprezentative in data de 22.03.2017 ora 15:oo au intrat la negociere,iar la ora 20:00 au semnat un proces verbal intre parti cu o noua data de negociere.Eram in drepturi legale ptr.aceasta oprire spontana? Cine se face vinovat? Eu ca angajat in ziua respectiva lucram la negru, fara drepturi.Functia pe care o detin si munca concura direct la siguranta circulatiei.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 14 Iunie 2017
Ce spuneti dvs nu suna a munca la negru , intrucat banuiesc ca aveti c.i.m. incheiat.

Incepand cu 22.03.2017 , nu mai exista CCM valabil la nivel de CN CFR SA. Astfel, drepturile care se acordau in baza acestui c.c.m.nu mai pot fi acordate decat dupa intrarea in vigoare a noului ccm , cu conditia sa fie mentionate in acesta.
In alta ordine de idei, daca lucrati la negru nu aveti drepturi care se cuvin salariatilor.
Alexe Simona a scris:

... Cine se face vinovat? ...

Vinovat poate fi considerat oricare din partile care au inceput negocierea noului c.c.m. .
Bun şi angajații pot fi acționați în instanță?
Da, pot fi actionati in instanta daca au cauzat un prejudiu angajatorului.

Alte discuții în legătură

Pauza de masa si timpul de lucru ContSters75393 ContSters75393 La un program de lucru de la ora 07 00--17 00 cu pauza de masa de 1 ora cate ore suplimentare ii revine unui angajat la zi? 1 sau 2 ore suplimentare ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca manucristina23 manucristina23 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o informatie. Acum putin timp am avut control de la itm si ni s-a cerut sa prezentam ccm la nivel de unitate deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Referitor la o sentinta civila ContSters271857 ContSters271857 anul trecut la unitatea unde lucrez sau facut negocieri colective,pe care eu leam contestat in instanta cu ITM la contegios si sa anulat incheierea CCM,si ... (vezi toată discuția)