avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal cand angajata are 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal cand angajata are 2 contracte de munca

O angajata are 2 contracte de munca: unul pe perioada nedeterminata si altul pe perioada determinata. Ramane insarcinata si la locul de munca pe perioada nedeterminata este trecuta in concediu de risc maternal datorita conditiilor de munca. Poate aceasta sa continuie munca la cel de-al doilea loc de munca?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:29, 11 Iunie 2017
Angajata poate pastra al doilea loc de munca pana cand angajatorul nu mai doreste prelungirea acestui CIM determinat.
Angajata trebuie sa fie in concediu medical la ambele locuri de munca.

Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 72
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1.


Daca exista un real risc maternal, cum se poate presta activitate la al doilea loc de munca?
In concluzie, fie apare in CM si la al doilea loc de munca, fie inceteaza al doilea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ct_apizal ct_apizal O angajat are 2 contracte de munca, unul ca profesor pe durata nedeterminata si altul ca expert intr-un proiect european-pe durata determinata. Cu data de 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical 2 locuri de munca cosminasirb cosminasirb Urmeaza sa intru in concediu medical de risc maternal,in ultimul an pe langa locul de munca pe perioada nedeterminata am lucrat la o firma 3 ore pe saptamana ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie 2 angajatori andra.fratila andra.fratila Buna ziua. Voi intra in concediu prenatal si mai apoi in cel de lauzie. Cum trebuie sa procedez daca sunt angajata cu CIM perioada nedeterminata la doi ... (vezi toată discuția)