avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare prejudiciu dupa incendiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare prejudiciu dupa incendiu

Buna ziua,
Va rog sa ma sfătuiți în următoarea speța:
Locuiesc la curte și în urma cu cca 2 luni unul din vecinii mei a aprins focul într-o soba improvizata. Dupa aprinderea focului în soba, din cauze pe care nu le cunosc, bunurile din încăperea în care era soba au fost cuprinse de flăcări care apoi s-au extins la toată locuința vecinului. Incendiul s-a extins și la locuința mea distrugând 100% acoperișul, mansarda și toate bunurile ce se aflau în mansarda.
Rugămintea mea este sa ma sfătuiți ce am de făcut pentru a-mi recupera pierderile.
Polițiștii ce au sosit la fata locului în acele momente mi-au spus ca se va deschide un dosar penal și ca este necesar sa ma constitui doar parte civila în dosar și sa aștept. Nu știu dacă e bine sa aștept, întrucât vecinul vinovat de producerea incendiului, în declarația sa data la politie, susține ca focul a fost aprins de fiica dansului care în acel timp a avut o criza de epilepsie, și, mai mult, acum încearcă sa vândă sau sa doneze terenul și casa .
Cu stima

Marian D.

Cel mai recent răspuns: Boeriu Catalin , Consultant asigurari 15:31, 12 Iunie 2017
In mod normal, vecinul,, dar si dumneavoastra, ar trebui sa aveti o asigurare care sa acopere si daunele ca urmare a incendiului. In cazul in care vecinul are asigurare, si vina a fost dovedita prin expertiza, ne putem adresa societatii asiguratoare pentru recuperare daune.Daca nu, in cazul in care dvs. aveti asigurare procedura este similara mergand la recuperare daune de la asiguratorul la care aveti achitata polita. Nu se recupereaza nimic in cazul in care nimeni nu este asigurat.Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima unui incendiu provocat de vecin , pasii de urmat pentru reuperarea pierderilor materiale vvictor vvictor Buna ziua , Datorita problemei cu care ma confrunt sunt nevoit sa apelez la cunostintele si experienta celor de pe acest forum , daca problema a mai fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara ,am și eu o întrebare.daca sa produs un foc între ... Iuliana Andreea Iuliana Andreea Buna seara ,am și eu o întrebare.daca sa produs un foc între mine și vecini și s-au produs bagube la ambi ,nici noi nu știm și nici ei de unde sa aprins ... (vezi toată discuția)