avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ordonanta 27/2002 petiții
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ordonanta 27/2002 petiții

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati asupra unui caz..Un petitionar are dreptul să faca o reclamatie referitoare la raspunsul negativ primit de catre un alt petitionar? Mentionez ca cei doi nu sunt rude ci pur si simplu primul reclama ca celalalt nu a fost ajutat in solutionarea pozitiva a unei probleme si cere socoteala institutiei care a formulat raspunsul. Nu stiu cum sa procedez, trebuie sa-i raspund chiar daca petitia nu-l priveste în mod direct?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 12 Iunie 2017
Potrivit art.1 alin.1 din OG nr.27/2002, modificata si completata, cetăţenii au dreptul de a adresa autorităţilor şi instituţiilor publice petiţii formulate în nume propriu.

Prin urmare, numai cel nemultumit de raspunsul primit se poate adresa forurilor superioare sau chiar institutiei de la care a primit raspuns.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma actualizata a og nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor geo-vem geo-vem Rog să mă ajutati cu o forma actualizata a og 27/2002(privind petitiile)sioug 27/2003 privind acordul tacit, sau alte acte normative ce modifica sau ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns la o sesizare claudyya4u claudyya4u Buna ziua. As dori sa stiu si eu in ce termen trebuie sa dea raspuns angajatorul (o societate comerciala) sesizarii unui angajat? Sesizarea presupune ... (vezi toată discuția)
Dreptul la petitionare Antik Antik Incalcarea dreptului la petitionare presupune pe langa altele si primirea unui raspuns din partea institutiei detaliat care sa acopere intreaga problematica ... (vezi toată discuția)