avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna seara, lucrez la privat,am fost in 75% , funcția mea este sef secție,de 2 luni am fost rechemat la munca și am primit și altele responsabilități ( sef pază interna) ,biroul RUS mi-a înaintat o decizie cu privire la noile responsabilități.... întrebarea este dacă la CIM trebuie să primesc un act adițional in plus și dacă trebuia să se modifice salariul ? Menționez că nu am primit sau semnat nimic ... Mai rămâne valabilă decizia? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 13 Iunie 2017
Nu este obligatoriu ca odata cu modificarea atributiilor sa va fie majorat si salariu... in acest caz, puteti discuta cu angajatorul despre o posibila majorare a salariului.

Noile atributii au vreo legatura cu functia pe care o detineti ?
nu, functia de sef sectie o am si in prezent ...apoi se da o decizie de catre administratorul firmei privind "preluare sarcini responsabil paza interna" ( pleaca firma de paza si pentru nu a ramane obiectivu fara sa fie pazit , facem paza cu angajatii nostri ) ....insa nu stiu daca la CIM sunt obligati sa adauge act aditional sau nu.
Daca sunt obligati: 1- cum pot cere act aditional
2- daca nu exista actu aditional si eu nu am semnat nimic decizia devine nula ( mentionez ca nu am semnat nici decizia )

Va multumesc
In speta, subscriu la aceasta solutie din practica judiciara:
Dacă nu se modifică natura muncii prestate, schimbarea atribuţiilor postului prin modificarea fişei de post nu constituie o modificare a contractului individual de muncă. Păstrarea denumirii funcţiei, însoţită de adăugarea unor atribuţii noi celor iniţial stabilite prin fişa postului, care au o altă natură şi corespund în fapt unei funcţii, are semnificaţia modificării unui element esenţial al contractului individual de muncă, şi anume felul muncii. În acest caz, este necesară încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă în condiţiile art. 41 alin. (1) şi (3) C. muncii ( C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 1709/R/2009)".

Astfel, solicitati angajatorului incheierea unui act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului functionar public fără instruire în ... jacquelline jacquelline Modificare fisa postului functionar public fără instruire în legătură cu noile atribuții Am următoarea problema: mi s-a modificat fisa postului prin ... (vezi toată discuția)
Fisa postului Lumiz Lumiz Lucrez la o unitate de stat. Am fost angajata pe post de inspector. In fisa postului am asigurarea sistemului informatic implementat. Acum seful vrea sa mi ... (vezi toată discuția)
Fisa postului alex.v alex.v Buna ziua. O fisa a postului poate fi modificata fara acordul titularului postului, prin adaugarea de noi atributii? Dar fara sa se schimbe denumirea ... (vezi toată discuția)