avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare vechime

Salut prieteni , am o intrebare va rog : lucrez de 12 ani in Statele Unite ca cetatean american . In Romania am lucrat 10-11 ani inainte de a venii in America si acum as vrea sa imi cumpar inca 5 ani vechime in Romania. Intrebarea este daca acesti 5 ani imi vor fi recunoscuti mai tarziu in Romania pentru a avea dreptul la pensie , chiar daca eu in prezent lucrez aici in America ? Multumesc , astept un sfat de la dvs .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 13 Iunie 2017
Puteti incheia un contract de asigurare cu Casa de Pensii, iar perioada respectiva vi se va lua in calcul la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie internationala SilviaGeana SilviaGeana Sunt nascuta in mai 1961 si am 32 ani vechime din care 6 ani lucrati in grupa I si 4 ani si 9 luni in grupa II. Din 2012 sunt rezident , locuiesc in SUA, ... (vezi toată discuția)
Cumularea anilor de vechime din romania si statele unite... dannymoga dannymoga Buna ziua ! Romania si Statele Unite au semnat un Acord privitor la cumulrea anilor de vechime lucrati de un cetatean Romano-American in vederea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Pensie din romania pentru un catatean american Haimi Haimi Un cetatean american (fost cetatean roman), cu o vechime de 11 ani de munca in Romania, poate primi pensie din tara pentru perioada lucrata? (vezi toată discuția)