avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii contract de management / administrare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii contract de management / administrare

buna ziua!
am si eu o intrebare. la un contract de management ce contributii catre stat se opresc?? si cum se inregistreaza in contabilitate, in ce cont???
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:25, 25 Septembrie 2009
Din ce pct de vedere intrebati: al celui care presteaza sau al beneficiarului unui astfel de contract? Cel ce presteaza ce calitate are: PF, PFA sau SC?
este vorba de un srl in cadrul caruia trebuie cineva angajat cu contract de management sau administrare si am inteles ca la acest tip de contract se opresc cas si sanatate si impozit. intrebarea este daca sunt doar aceste opriri si de cine sunt suportate, pentru ca am mai auzit si varianta ca impozitul este platit de societate iar restul contributiilor il privesc pe angajat.
deci care este solutia?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
bibi2085, utilizator
Eu nu cunosc decit angajarea cu CMI indiferent ca este cu timp partial sau integral, indiferent de functie.
Mai se pot face si contracte cu firme sau PFA care desf astfel de activitati. In acest caz ei emit factura si dvoastra o platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme care apar in srl alinutza9 alinutza9 1.Pentru o societate comerciala cu raspundere limitata cu activitate imobiliara (agentie imobiliara) este nevoie de casa de marcat sau este suficient sa se ... (vezi toată discuția)
Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal ca pfa. impozitele si taxele platite nu au ajuns la casmb cris81 cris81 Sunt PFA si sunt insarcinata in 5 luni. In acelasi timp sunt si angajata la o firma. PFA-ul este cu retinere la sursa adica firma la care sunt angajata se ... (vezi toată discuția)