avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina cu victima

Buna ziua, am un prieten care a fost implicat intr un accident de masina, el fiind pasager, in urma caruia s a ales cu fractura de humerus, vinovatul accidentului fiind un prieten. In accident nu au fost implicate ale masini...la politie a apucat sa declare ca nu are pretentii. Intrebarile sunt: cine plateste spitalizarea si are sens sa mai mearga la iml sau e obligatoriu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ilears , utilizator 20:09, 13 Iunie 2017
ilears a scris:

Buna ziua, am un prieten care a fost implicat intr un accident de masina, el fiind pasager, in urma caruia s a ales cu fractura de humerus, vinovatul accidentului fiind un prieten. In accident nu au fost implicate ale masini...la politie a apucat sa declare ca nu are pretentii. Intrebarile sunt: cine plateste spitalizarea si are sens sa mai mearga la iml sau e obligatoriu? Multumesc

NU e obligatoriu sa meraga la IML decat in cazul in care doreste sa isi dea in judecata prietenul vonovat de producerea accidentului. (din cate inteleg prietenul prietenului era la volanul autoturimsului...)

Spitalizarea va fi suportata de stat daca prietenul este asigurat. Daca prietenul nu este asigurat atunci ar ca prietenul dvs. sa discute cu prietenul acestuia in privinta aceasta. Omeneste ar trebui ca acesta sa suporte cheltuielile.

Ca prieten initial la ajutat mult declarand ca nu sunt probleme.
Art. 103 alin (1) lit c din OUG 195/2002 Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c)pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

Va multumesc

Este important ca victima sa obtina CML.In baza acestuia , victima isi va obtine despagubirea de la compania de asigurari. Da, este de inteles ca nu vrea sa ii faca rau prietenului sau, in sitiuatia aceasta va declara ca nu are pretentii penale de la soferul vinovat dar se constituie parte civila impotriva companiei de asigurari. Impacarea partilor duce atat la pierderea drepturilor civile cat si si la plata spitalizarii. Conform legii 95/2006 cheltuielile medicale in urma accidentelor rutiere si a vatamarilor cu violenta cu sunt acoperite de CASS

Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton pe trecerea de pietoni Hijllp720 Hijllp720 Buna ziua! Din nefericire si nevoit am avut parte de un accident usor pe trecerea de pietoni.Mai exact in ziua respectiva ploua foarte tare si am dat pe ... (vezi toată discuția)
Clasare dosar accident rutier. reținere permis sau nu??? Laura634142 Laura634142 In urma cu 20 luni am provocat un accident rutier soldat cu 2 victime cu îngrijiri medicale de 150 respectiv 200 zile. Victimele si-au retras plângerile si ... (vezi toată discuția)