avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare imobil teren in proprietatea statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare imobil teren in proprietatea statului

Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil, insa actualul proprietar detine doar imobilul in sine, nu si terenul aferent, acesta aflandu-se in proprietatea statului roman, conform extrasului de carte funciara. De asemenea, proprietarul imobilului mai detine si drept de folosinta a 100mp de teren din totalul de 376mp. Intrebarile mele sunt:
1. Cei 100 mp asupra caruia are drept de folosinta, sunt separati de terenul de sub imobil? Asupra terenului de sub imobil, se considera ca are implicit drept de folosinta?
2. Pot obtine autorizatii necesare pentru a demola imobilul si a construi altul in loc? Eventual, cu modificarea amprentei initiale?
As aprecia cateva pareri de la persoane care cunosc legea in acest sens.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as dori sa cumpăr un garaj, proprietarul actual ... TheGovernor TheGovernor Bună ziua, as dori sa cumpăr un garaj, proprietarul actual deține cadastru si intabulare. Întrebarea mea este, dacă pe extradul de carte funciara este ... (vezi toată discuția)
Rectificare rol fiscal Ganceam Ganceam Am mostenit in 2016 o casa de 100mp in urma decesului parintilor .In actul de mostenire casa este mentionata cu 50 mp deoarece parintii au cumparat terenul cu ... (vezi toată discuția)
Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)