Am platit 70% din valoarea unui apartament in stadiu de constructie, urmand ca la CF sa achit restul de 30%. Doar ca intre timp au aparut cateva problema , zic eu grave. Autorizatia de constructie era cam asa: "Se aproba Planul Urbanistic de Detaliu locuinte unifamiliale insiruite D+P+2E, prin care se reglementaza conditiile urbanistice pentru amplasarea a 3 grupuri de locuinte familiale insiruite D+P+2E pe terenul particular de 5984 m.p., la min. 5,0 m. intre grupuri, la min. 5,0 m. de la limita posterioara si min. 5,0 m. de la aleea de acces. Se asigura locuri de parcare in incinta, in dreptul fiecarei case, iar pentru vizitatori se amenajeaza o platforma in partea anterioara a ansamblului.". Deocamdata a fost construit unul din cele 3 grupuri. Acesta trebuia sa aiba 6 intrari, insa constructorul a facut doar 3 intrari (case de scara), iar in locul celorlalte 3 a prelungit apartamentele cu inca o incapere drept bucatarie. Toate utilitatile au fost trase prin sapa, si sunt toate la pozitie. "Blocul", care trebuia sa aiba statutul de "case insiruite" este finalizat complet. Constructorul a construit si o mansarda, in locul podului, mansarda care nu incalca totusi inaltimea din proiectul initial unde era pod. Blocul se afla in vecinatatea a 2 case, pe care le umbreste. Bineinteles ca locatarii caselor au reclamat la primarie constructorul, si in urma inspectiei constructorul a fost amendat cu 10 000 lei, suma pe care a platit-o (amenda a fost data fiindca nu a respectat conceptul de "case insiruite"), si a fost obligat sa "intre in legalitate".
Vecinii au actionat si in instanta, insa pana acum s-au tot amanat procesele (lor nu le convine sa aiba 20 de familii mutate alaturi de ei, in loc de 6 cat ar fi trebuit plus ca zic ei ca blocul e prea aproape de case, desi e la 5 m cum scria pe autorizatie). Eu ii inteleg pe vecini, insa nu stiu ce se va intampla cu noi, cei care am cumparat apartamente in acest imobil. Mentionez ca multi locatari si-au finisat apartamentele si urmeaza sa se mute. Eu sunt in dilema, pentru ca dupa aproape 2 ani de asteptare si de stat in chirie, nu stim daca ne putem muta sau nu si in plus cred ca nu vom stii decat dupa 2-3 ani ce se va intampla exact. Poate fi demolat blocul, pot fi demolate bucatariile acelea pt a se face case de scara, sau blocul acesta poate ramane asa si constructorul va fi obligat sa construiasca urmatoarele 2 grupuri "case insiruite".
Constructorul va trebui sa respecte proiectul initial precum si cele statuate prin autorizatia de constructii.
Astfel constructorul va fi obligat sa "demoleze" bucatariile, sa nu dea podului folosinta de locuinta, toate pe propria-i cheltuiala, si sa contruiasca celelalte 3 intrari si celelalte imobile.
Daca nu respecta contractul semnata de d-voastra. fie puteti desfiinta contractul cu daune interese, fie il constrangeti sa termine macar imobilul in care trebuie sa va mutati.