avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna seara,

Sunt angajata la o firma din data de 04.10.2016. Din acea data si pana in luna ianuarie a anului acesta, mi-au fost platite zilele de concediu pe care nu le-am folosit. As dori sa stiu daca am dreptul de a obtine concediu pe perioada 10-23 iulie(10 zile lucratoare).Am vorbit cu administratorul, el spunand ca daca vreau liber pe aceasta perioada, imi va trage bani din salariu. Este legal?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:53, 13 Iunie 2017
Pe durata efectuarii CO veti primi o indemnizatie de CO si nu salariu.
Eu pur si simplu vreau sa stiu daca in cazul de fata,am dreptul la 10 zile lucratoare de concediu si daca acestea vor fi platite.
Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?
21
Pentru perioada 01.01.2017 - 01.07.2017 , aveti dreptul la 21 : 12 x 6 = 10,5 zile ... adica la 11 zile lucratoare de CO.

Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru concediu de odihna valentinaman valentinaman Vreau sa stiu daca indemnizatia pentru concediu de odihna este valabil doar pentru cei care lucreaza la stat sau si pentru privat? Multumesc! B-) (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)