avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condus sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condus sub influenta alcoolului

Buna, as dori cateva sfaturi.
Un prieten de-al meu a fost prins conducand sub influenta alcoolului, in iunie 2005. I-au recoltat probele, au gasit 1.2g/l alcool pur in sange zice el. Apoi pana acum in ianuarie, au trecut 7 luni, nu a auzit de ei, si i-a venit citatie, s-a dus la tribunal, si i-a zis judecatoarea ca o sa ia intre 1-5 ani. Exista solutii?
Cel mai recent răspuns: drunk , utilizator 01:16, 8 Februarie 2006
Apelez la voi (sper ca uzantele de internet sa nu deranjeze prea mult) pentru ca am dat de un mare necaz si nu stiu la cine sa apelez pentru un sfat. In dimineata zilei de duminica (05. 02. '06) am condus pe bulevardul Magheru masina proprie intr-o f. avansata stare de ebrietate (0,7 la mie), fara sa posed permis de conducere. Fiind mort de beat nu am mai judecat si in desarta speranta ca o sa scap de repercursiuni am dat identitatea unui prieten ale carui date le stiam pe dinafara. Politistii m-au dat la verificat, datele au corespuns si m-au trimis pt. probe biologice la IML. Acolo a venit prietenul meu si in urma discutiilor purtate cu el si trezindu-ma (cat de cat din betie) mi-am schimbat declaratia si mi-am declinat identitatea adevarata. Mi-au facut astia dosar etc (cred ca stiti ce a urmat). Acum fac pe mine de frica ca o sa ma ia la inchisoare. Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca se poate ce risc, daca ma duc in penitenciar sau iau cu suspendare. Mentionez ca mai sunt si absolvent de drept (ca gasca prin apa) si ca sunt infractor primar. Nu am mai avut de-a face cu legea, nu am nici macar o amenda pentru lipsa de bilet de autobuz. Mi-e frica de mor, provin din familie buna, de obicei nu beau, urma ca anul asta sa ma casatoresc, am o afacere proprie. Am 24 de ani. Te rog ajuta-ma cu un sfat, cu ce ar fi bine sa fac. Am mers la un judecator, mai am unele cunostiinte, dar fiecare imi zice altceva, sunt disperat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 195/2002 marin claudiu marin claudiu A m un bun prieten care venind de la mare a fost depistat la un filtru de catre Politia Rutiera ,Cernavoda in data de 22 aug.2006 cu o alcolemie de 0..70 in ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)
Sanctiuni alcool la volan aandreea aandreea In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul ... (vezi toată discuția)