avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ctr colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ctr colectiv

buna ziua,
Imi puteti sugera un model de ctr. colectiv de munca unic la niv. nat. de 2007-2010 si cum poate fi acesta intocmit?(la niv. de unitate)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela CHIRAZOF , Avocat 12:50, 24 Septembrie 2009
Dl Tudor

V-as putea sugera sa consultati Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, in vigoare, deja!!!, din anul 2007.
Ca sa va dau eu acum un "model"...... nu inventam roata in fiecare zi.
Nu prea inteleg de ce doriti sa intocmiti la nivel de unitate un CCM unic la nivel national!
CCM unic la nivel national, veti vedea, este semnat de reprezentantii marilor sindicate si confederatii sindicale din Romania, pe de o parte, si de reprezentantii patronatului (patronate, confederatii patronale, etc).

In cazul in care mesajul dvs se referea la un model ptr CCM la nivel de unitate, fara a avea veleitati de CCM la nivel national, atunci va pot sugera sa folositi modelul:
www.avocatnet.ro/content/con...

Atentie: clauzele cuprinse in CCM la nivel de unitate NU pot fi inferioare celor cuprinse in CCM unic la nivel national!
Mi-am adus aminte sa va spun ca NU puteti incheia un CCM la niveld e unitate decat ptr o perioada de 12 luni, urmand ca prevederile cuprinse in el sa fie renegociate la anu', la expirarea perioadei de valabilitate
VA MULTUMESC PT. PROMPTITUDINE SI SUPORTUL ACORDAT! Mi-a fost de un real ajutor!
O zi buna!
Cadrul legal al contractului colectiv de munca este reglementat de Codul Muncii (art. 236- 247) si Legea 130/1996 privind contractul colectiv de munca.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Edbah, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Negociere ccm- unitate sindicalistul sindicalistul care este termenul maxim pentru negocierea unui contract colectiv de munca ??????????????? este vreo prevedere in acest sens????????????? (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)