avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ctr colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ctr colectiv

buna ziua,
Imi puteti sugera un model de ctr. colectiv de munca unic la niv. nat. de 2007-2010 si cum poate fi acesta intocmit?(la niv. de unitate)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela CHIRAZOF , Avocat 12:50, 24 Septembrie 2009
Nu este obligatorie incheierea contractului colectiv de munca pe un an. Un contract colectiv de munca se poate incheia si pe 2, 3 sau chiar 4 ani (vezi CCMUN pe anii 2007-2010). Mai mult, un contract se poate incheia chiar pe durata unei lucrări determinate. Ceea ce este obligatoriu insa este negocierea colectiva anuala la nivel de unitate pentru unitatea cu cel putin 21 de salariati.

Legea 130/1996, republicata:
"Art. 3 alin. (1) Negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de salariaţi.
(2) Negocierea colectivă are loc în fiecare an, după cum urmează:
a) după cel puţin 12 luni de la data negocierii precedente, neurmată de încheierea contractului colectiv de muncă, sau de la data intrării în vigoare a contractului colectiv de muncă, după caz;
b) cu cel puţin 30 de zile anterior expirării contractelor colective de muncă încheiate pe un an."

Aceasta negociere colectivă anuala va avea ca obiect, cel puţin: salariile, durata timpului de lucru, programul de lucru şi condiţiile de muncă (vezi art. 3 alin. 4 din Legea nr. 130/1996).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere ccm- unitate sindicalistul sindicalistul care este termenul maxim pentru negocierea unui contract colectiv de munca ??????????????? este vreo prevedere in acest sens????????????? (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)