avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare permis dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare permis dupa divort

Buna ziua,

Deranjez cu o intrebare: se mai poate merge cu masina cu vechiul nume al fostului sot dupa sentinta de divort de acum doua luni?
Trebuie mers in orasul unde am domiciliul si neavand timp momentan vreau sa stiu daca mai pot circula asa cu masina, multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:51, 29 Mai 2021
Aveti permisul in termenul de valabilitate, numele din CI si permis este acelasi?
Daca da, atunci puteti circula fara probleme, doar nu veti arata politistului hotararea de divort!
Politistul verifica concordanta numelor inscrise in CI si permis.
Daca va opreste politia si va verifica poate constata cu usurinta ca aveti un alt nume si ca trebuia sa va schimbati buletinul pe fostul nume, deoarece sentinta de divort se face cunoscuta evidentei care actualizeaza datele dvs. Aveati termen 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei de divort pentru a va schimba actul de identitate. daca stati in alt oras, va puteti schimba actul de identitate la adresa la care locuiti efectiv.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns insa buletinul l-am schimbat doar ca nu am apucat sa schimb permisul(nu am viza de flotant in orasul in care locuiesc in prezent)
Buna ziua O intrebare Pentru schimabre permis dupa divort trebuie programare?
Se poate și fără programare, programarea se face pentru a facilita desfășurarea activității mai usor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele ContSters256287 ContSters256287 Buna ziua. Sotul meu actual a fost casatorit pana in 2011, apoi a divortat. Pe actul de divort scrie clar ca sotia revine la numele anterior. In schimb ea ... (vezi toată discuția)
Pasaport dupa divort LUMI39 LUMI39 sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele ... (vezi toată discuția)
Pastrare nume dupa divort Bella25 Bella25 buna daca divortez si imi pastrez numele sotului ....mai trebuie sa schimb buletinul? multumesc (vezi toată discuția)