Deranjez cu o intrebare: se mai poate merge cu masina cu vechiul nume al fostului sot dupa sentinta de divort de acum doua luni?
Trebuie mers in orasul unde am domiciliul si neavand timp momentan vreau sa stiu daca mai pot circula asa cu masina, multumesc.
Aveti permisul in termenul de valabilitate, numele din CI si permis este acelasi?
Daca da, atunci puteti circula fara probleme, doar nu veti arata politistului hotararea de divort!
Politistul verifica concordanta numelor inscrise in CI si permis.
Daca va opreste politia si va verifica poate constata cu usurinta ca aveti un alt nume si ca trebuia sa va schimbati buletinul pe fostul nume, deoarece sentinta de divort se face cunoscuta evidentei care actualizeaza datele dvs. Aveati termen 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei de divort pentru a va schimba actul de identitate. daca stati in alt oras, va puteti schimba actul de identitate la adresa la care locuiti efectiv.
Multumesc pentru raspuns insa buletinul l-am schimbat doar ca nu am apucat sa schimb permisul(nu am viza de flotant in orasul in care locuiesc in prezent)
Pasaport dupa divort
LUMI39
sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele ... (vezi toată discuția)