avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pastrare nume dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pastrare nume dupa divort

buna daca divortez si imi pastrez numele sotului ....mai trebuie sa schimb buletinul? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:33, 9 Martie 2014
daca nu schimbati nicio data din buletin - nume, adresa si nu a ajuns la data expirarii, nu trebuie schimbat.
Eu nu sunt asa de categoric precum este distinsa @gijane2 ! S-a schimbat ceva, chiar
daca nu sare in ochi ! Ma gandesc ca atunci cand schimbati/reinnoiti cartea de identitate trebuie sa completati o fisa. O rubrica din aceea fisa se refera la starea civila si se cer date foarte precise, adica divortat/necasatorit/vaduv/casatorit. Acum daca in fisa pe care ati completat-o la eliberarea actualei carti de identitate la starea civila scrie ,,casatorita", dar d-voastra sunteti ,,divortata", trageti d-voastra concluzia ce ar trebui sa faceti pt. a pune in concordanta documentul cu starea civila actuala a d-voastra.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
DlGoe, utilizator
Distinse domn, categoric ganditi gresit :)

Cartile de identitate se schimba in urmatoarele cazuri:
- la expirarea termenului de valabilitate
- la schimbarea numelui
- la schimbarea domiciliului
- la deteriorare sau distrugere
- la furt
- la schimbarea denumirii strazii sau daca se renumeroteaza imobilele
si ar mai fi cateva.

La schimbarea starii civile nu exista obligatia de a schimba cartea de identitate pentru ca nu mai scrie pe ea daca persoana e casatorita sau nu.
Actualizarea bazei de date a persoanelor se face in acest caz pe baza comunicarilor intre instanta si Starea Civila. Nu mai exista fise de ani buni, sunteti in urma cu informatiile.

Da, cand se va duce sa isi schimbe cartea de identitate (din orice alt motiv decat divortul) va scrie in cerere - nu in fisa, in cerere - starea civila pe care o va avea atunci: divortata sau casatorita daca va face din nou pasul.

Prin urmare nu trebuie sa puna in concordanta nimic pentru ca pe CI nu scrie starea civila a persoanei iar baza de date se actualizeaza prin comunicare intre institutii.

@ares
:thumbup:

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale administrativa - declaraþie autentificatã în faþa notarului public seby79 seby79 Am si eu o nelamurire. Eu si sotia mea am decis sa divortam pe cale administrativa si direct la Stare Civila a Sectorului 6, unde apropo, cred ca inca este ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)