avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prejudiciu cauzat firmei pentru date mobile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prejudiciu cauzat firmei pentru date mobile

Buna ziua. Asa cum spune si titlul, am cauzat un prejudiciu firmei unde lucrez.

Am primit un telefon de serviciu si am utilizat internetul de pe el in scop personal, cauzand pagube de aproape 90 euro.

Mentionez ca la inceput, nu am fost instiintat ca am o anumita limita pe care trebuie sa o respect in ceea ce priveste traficul de internet.
In nestiinta mea, am crezut ca daca am minute nelimitate in vodafone, atunci am si internet.

In fine, greseala este facuta, am recunoscut-o. Cei de la societate mi-au inmanat o instiintare unde ma intreaba care este motivul pentru care am produs aceasta paguba pe telefonul de serviciu, ce era destinat doar pentru utilizarea in interes de serviciu.
Le-am scris in nota acest lucru, ca nu am fost instiintat, ca recunosc si ca imi asum consecintele.

Apoi m-au intrebat in scris, cum planuiesc sa acopar aceasta paguba. Le-am scris ca din fonduri personale, odata ce iau salariu. Ei sunt constienti ca nu imi pot retine din salariu dpdv al Codului Muncii.

Vor sa imi faca un referat si ma astept sa fiu dat afara. Sunt un om de cuvant, am fost prost ca am consumat date, imi asum si voi plati. Va intreb pe dvs. care este decursul lucrurilor dpdv. legal, ca sa stiu la ce sa ma astept.

Poate constitui aceasta un motiv pentru care sa fiu dat afara?#-o
Viata mea depinde de acest job pentru cel putin 3 luni de acum incolo, pana cand o sa am bani de chirie in plus ca sa fiu asigurat in caz ca imi gasesc in alta parte de lucru.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 14 Iunie 2017
Trebuia doar sa mentionati ca nu ati fost informat cu privire la limitarea abonamentului.

Atata timp cat vina apartine angajatorului nu aveti de ca sa platiti.
Nu va pot retine din salariu fara acordul dvs., in sensul ca trebuie sa semnati un acord pentru retinerea sumei, dvs doar ati "recunoscut" ca ati consumat traficul in interes personal, recunoasterea nu echivaleaza cu acordul platii "daunei".
Daca vor sa va dea fara va dau din alte motive dar neplata unei daune nu este motiv ptr concediere, ii puteti da in judecata.
Cand vor veni cu nota de imputare ii trimiteti la plimbare si le solicitati sa va prezinte notificarea sau procesul verbal prin care ati primiti telefonul si in care se precizeaza negru pe alb cat trafic si cate minute aveti dreptul sa utilizati si in interesul cui.
Sa fim seriosi, telefonul nu este folosit numai in interesul firmei, daca vor acest lucru trebuia sa va puna sa semnati un acord prin care acceptati plata sumelor suplimentare.
In plus cereti-le lista telefoanelor pe care aveati voie sa le contactati, daca tot este vorba de interesul firmei!
Numai daca fapta savarsita de dvs constituie abatere disciplinara puteti fi cercetat disciplinar , iar angajatorul sa aplice una din sanctiunile disciplinare prevazute de art.248 C.mun.
Pe procesul verbal de primire a telefonului si cartelei de acces pe care l-am semnat nu scria nimic despre traficul de date si in ce scop pot folosi telefonul. Nici in fisa postului nu este mentionat. Deci, constituie ce am facut abatere disciplinara?
RolandSachelarescu a scris:

... Deci, constituie ce am facut abatere disciplinara?


Acest lucru trebuie sa-l verificati in reg.intern al angajatorului .. noi nu avem de unde sti daca este mentionata sau nu aceasta fapta ca fiind abatere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura uriasa la tel mobil datorita traficului de date EIA EIA Sunt titularul unui abonament de telefonie la O*****. Telefonul a fost folosit de fica mea in varsta de 10 ani (am si declarat-o pe situl lor ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere abuziva contract de telefonie mobila dgeorgescu dgeorgescu Acum 3 luni am incheiat un abonament nelimitat la un operator de telefonie mobila. In contractul incheiat intre mine si ei se specifica faptul ca sunt minute ... (vezi toată discuția)
Garantarea contractuala a unor servicii bunicumiki bunicumiki Buna ziua,as dori sa achizitionez un serviciu de internet de la un comerciant de piata, insa in contractul pe care mi-l ofera (minim 24 de luni),comerciantul ... (vezi toată discuția)