avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata onorariu expertiza topo-cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata onorariu expertiza topo-cadastrala

Buna ziua,
Cum se plateste onorariu pentru expertiza topo-cadastrala intr-un proces de uzucapiune, intrucat la dosarul din instanta trebuie depusa chitanta in original.
Se poate plati la o banca anume intr-un cont anume si se precizez numele expertului? La banca trebuie sa fac dovada cu vreun act pentru plata acestui onoriu? Intreb intrucat nu vreau sa cad in vreo capcana. Nu cunosc decat numele expertului si intr-o discutie telefonica cu el spunea ca sa-i dau banii ca va plati el, n-am inteles unde. Ori nu cred ca-i corect sa dau banii fara sa am dovada ca i-am dat si prefer sa platesc eu sa fac o copie dupa chitanta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: casutza , utilizator 17:47, 14 Iunie 2017
Pe portalul instantei gasiti date despre contul bancar al Biroului Local de Expertize.

In acel cont platiti prin banca sau la CEC si indicati nr de dosar si numele expertului.

Dovada platii onorariului se depune in original la dosarul cauzei.
As indrazni sa mai intreb
daca onorariul trebuie platit inainte de a se face expertiza cadastrala sau dupa ce expertul vine la fata locului si dupa ce face actele
Si daca platesc suma zisa la telefon pur si simplu sau tb sa-mi dea ceva, un contract, un act - dovada muncii pe care o va presta/a prestat-o.
Intreb intrucat faza cu "imi dati banii si platesc eu" poate crea suspiciunea ca va taia chitanta pt mai putin decat i-am dat,cata vreme nu vad chitanta intrucat o depune el in original la dosar.
Multumesc pt detaliile transmise anterior.
Onorariul se achita in contul Biroului Local de Expertize in termen de 5 zile de la dispozitia instantei. Expertului ii dati maxim o copie dupa dovada achtarii onorariului, originalul mergand la dosar asa cum v am expus anterior.

Expertul va primi dispozitia instantei de numire si obiectivele expertizei asa cum ele au fost incuviintate de instanta si va formula raspunsul sau in cadrul unui raport de exepertiza.

Raportul de expertiza va fi depus la dsarul cauzei cu cel putin 10 zile inaintea termenului de judecata fixat in acest sens.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertiza topo-cadastrala casutza casutza Buna ziua, Cum se plateste onorariu pentru expertiza topo-cadastrala intr-un proces de uzucapiune, intrucat la dosarul din instanta trebuie depusa chitanta ... (vezi toată discuția)
Solicitare cornel1592 cornel1592 Solicit un model de cerere pentru restituirea chitantei in original pentru neutilizare onorariu de expert. (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : instanta ... p649 p649 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : instanta a dispus efectuarea a doua expertize asupra unui imobil pentru care a numit expertii si a ... (vezi toată discuția)