Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : instanta a dispus efectuarea a doua expertize asupra unui imobil pentru care a numit expertii si a stabilit avansul de onorariu, punand in vedere ambelor parti sa achite cate 1/2 din acesta. Mi s-a dat o foaie cu datele de contact ale expertilor dar nu am nici un cont indicat in care sa fac plata. Cum trebuie sa procedez pentru a achita avansul de onorariu? De asemenea am inteles ca trebuie sa trimit si o adresa cu dovada. Mentionez ca eu am domiciliul in alt judet decat cel unde se afla imobilul care va fi supus expertizelor. Imi puteti spune va rog care este procedura de urmat?
Va multumesc
Mergeți la orice unitate CEC Bank din zona dvs și plătiți în contul.biroului local de expertize în care cei 2 experți sunt membrii,recipisele le depuneți în original la dosar...O sa primiți ajutor pt completarea recipisei de consemnare a onorariului în multe locații existând chiar modele..
Buna ziua, am fost la CEC Bank si mi-au spus ca daca nu cunosc contul in care trebuie sa fac plata nici ei nu stiu in ce cont sa vireze suma. Mai exista vreo alta modalitate prin care sa fac plata sau trebuie sa iau legatura cu expertii si sa-i intreb nr. de cont? Va multumesc
Contul este cel deschis de catre Biroul local pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunalul unde se afla dosarul. Nu este obliogatoriu ca tribunalul sa aiba cont deschis la CEC Bank. Poate fi oricare alta banca.
Luati legatura (se poate si telefonic) cu BLETJ, aflati contul. Depuneti onorariul in contul nominalizat la banca respectiva, separat pe numele fiecariu expert desemnat.
De la cine ati primit foaia cu numele expertilor poate sa stie si contul.
De la instanta am primit foaia cu datele expertilor. Am sunat la biroul local si am rezolvat cu contul. Am facut plata la banca dar am chitanta nu recipisa. Acum trebuie sa trimit adresa la instanta cu dovada achitarii avansului de onorariu?
Faceti o copie dupa chitanta si pastrati-o. Depuneti chitanta in original la dosarul cauzei, cu adresa de inaintare cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului.