avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuperare taxe expertize
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuperare taxe expertize

As dori sa stiu cum pot recupera taxele de expertiza deoarece nu am mai avut nevoie de ele in procesul de partaj. Sunt platite din 2012 si 2013
Am chitantele in original si hotararea de partaj in care s-a dispus restituirea sumelor.
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 21:28, 14 August 2014
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati biroului de expertiza pentru returnare.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va trebui sa va adresati biroului de expertiza pentru returnare.

dupa ce in prealabil, depuneti cerere la instanta ce a judecat cauza in care nu a mai fost necesara administrarea expertizei, sa va resituie originalul chitantei de plata a onorariului de expertiza si sa pronunte o incheiere in camera de consiliu in acest sens... aceasta va este necesara atat la corpul expertilor cat si la cec ptr ridicarea banilor
Buna ziua,
Persoana care a solicitat raspuns are deja chitantele in original. Asa a scris pe forum.
Precizati ce intelegeti prin, citez: "... taxele de expertiza deoarece nu am mai avut nevoie de ele in procesul de partaj."
Daca instanta nu a dispus expertiza, nu trebuia sa platiti onorariu pentru expert. Care a fost motivul pentru care ati platit ?
Daca raportul a fost deja intocmit, depus de catre expert la instanta, iar ulterior partile in proces s-au impacat si nu a mai fost nevoie de expertiza, atunci nu puteti recura banii platiti ca onorariu deoarece expertul si-a facut treaba si nu este problema lui daca instanta nu a mai apelat la raportul de expertiza.
Daca ati platit din proprie initiativa, fara ca instanta sa dispuna expertiza, si nu ati depus chitantele originale la dosarul cauzei (le aveti asupra dvs.) puteti face o cerere prin Biroul local pentru expertize tehnice judiciare catre Serv. contabilitate din cadrul tribunalului, in sensul returnarii banilor. Anexati hotararea de restituire sume platite.
Un caz similar mi s-a ]ntamplat si mie. O persoana care m-a angajat in calitate de expert consilier. Onorariul convenit a fost platit de respectiva persoana la CEC in contul biroului pentru expertize. La CEC se platesc numai onorariile expertilor numiti de instante sau de organele de cercetare penala. Pentru recuperarea banilor am indrumat sa se adreseze la serviciul contabilitate-financiar al Tribunalului unde i s-au dat toate informatiile necesare si ce documente trebuie depuse (putine) pentru ca banii sa fie virati inapoi la CEC, de unde persoana respectiva le-a recuperat fara nicio problema.

Alte discuții în legătură

Solicitare cornel1592 cornel1592 Solicit un model de cerere pentru restituirea chitantei in original pentru neutilizare onorariu de expert. (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertiza topo-cadastrala casutza casutza Buna ziua, Cum se plateste onorariu pentru expertiza topo-cadastrala intr-un proces de uzucapiune, intrucat la dosarul din instanta trebuie depusa chitanta ... (vezi toată discuția)